In luxere interieurs zie je hem vaak voorbij komen, een zwevende trap. Hij zweeft niet echt, maar de illusie is dat de treden niet verbonden zijn met elkaar. Het geeft een moderne uitstraling af en zorgt ervoor dat je interieur groter oogt. Gelukkig hoef je geen bedrijf in te schakelen hiervoor, want MyLovelyHome.nl vertelt hoe jij zelf deze zwevende trap kan maken!

 

Waar begin je mee?

Voordat je alle aankopen kan doen, zal je eerst even de afmetingen moeten doen. Vanuit de afmetingen, kun je beginnen aan een design. Wat voor materiaal wil je gebruiken en in welke kleur? En hoeveel ondersteuning wil je bij de trap hebben?

Het is goed om een aantal schetsen te maken voordat je begint met het inkopen van materiaal. 

 

Als je eindelijk een goed beeld hebt hoe je de trap wilt hebben, kan je de huidige trap afbreken. Zorg wel dat je alles zo snel mogelijk kan bouwen, omdat je anders een tijdje zonder een manier zit om naar boven te gaan. En niemand wilt erg lang op de bank slapen.

 

Welk materiaal kies ik voor een zwevende trap?

Ieder heeft een persoonlijke voorkeur aan het materiaal die gebruikt zou moeten worden voor de trap. Toch heeft elk materiaal zijn eigen voor- en nadelen. Hout is het meest gekozen materiaal voor een zwevende trap, de keuze aan houtsoorten en afwerking is reuze. Hout wordt echter wel afgeraden wanneer de omgeving snel vochtig kan zijn, omdat door het vocht het hout kan uitzetten of krimpen.

 

Wat jouw materiaal gaat worden is afhankelijk van jouw wensen. Zit je breed in je budget en mag het materiaal een wat flinkere prijskaartje hebben? Dan wordt het zeker aangeraden om staal of composiet te nemen. Deze kunnen goed tegen beschadigen en zullen zorgen voor een elegante uitstraling. En zo is er bij elk materiaal een afweging die je kan maken.

 

Hoe kan ik mijn zwevende trap plaatsen?

Bij het plaatsen van een zwevende trap bij een muur. Plaats je een onzichtbare beugel in de muur waarin je de treden aan bevestigd. Je bevestigt de onzichtbare treden in de muur door ze vast te schroeven of chemisch te verankeren tegen de betonmuur die al bestaat.

 

Je moet er uiteraard voor zorgen dat je muur sterk genoeg is om de traptreden te houden om instorting te voorkomen.

Met wat passen, meten, een linker- en rechterhand kan jij zelf een luxe zwevende trap plaatsen in jouw huis. Zo hoef je geen bedrijf in te schakelen en geniet je wel van