We werken steeds vaker en ook voor langere tijden thuis. Erg fijn, want een thuiskantoor kun je inrichten zoals jij dat zelf wilt! In dit artikel staan wat inspirerende tips om je thuiskantoor stijlvol en praktisch in te richten voor een comfortabele werksfeer waarin je je goed voelt en je optimaal kunt concentreren.

 

Kies een geschikte locatie

Het is belangrijk als je thuiswerkt dat je niet continu afgeleid wordt door bijvoorbeeld andere thuiswonende of een wasmachine die aan het draaien is. Kies een plek voor je thuiskantoor waar je denkt het minst afgeleid te worden. Als je al een aparte ruimte of studeerkamer hebt is het fijn om daar je thuiskantoor in te richten zodat de overlast minimaal is. Anders zou een plek met wat afscherming in de woonkamer ook een goed idee kunnen zijn.

 

Een goede klok

Natuurlijk kun je altijd op je telefoon of scherm kijken hoe laat het is. Maar misschien werk je veel met papier en/of tekeningen en word je liever niet afgeleid door berichten en mails terwijl je daarmee bezig bent. Dan is het praktisch om een mooie klok aan te schaffen die je op je bureau kunt zetten en ook prettig is voor de ogen om naar te kijken. Neem bijvoorbeeld deze Biegert & Funk klok, een unieke designer tafel klok zonder wijzers en cijfers die de tijd aangeeft in woorden.  

 

Fijn overzicht

Een onoverzichtelijke rommel in je thuiskantoor wil je vermijden. Een goed georganiseerd thuiskantoor geeft ook rust in het hoofd! Daarom is het handig om een goed systeem te bedenken voor alle spullen die je nodig hebt. Bakjes en organizers kunnen je hierbij helpen. Een slimme tip is ook om soms een “grote schoonmaak” te houden en alles wat je niet meer gebruikt of nodig hebt weg te doen of ergens anders te bewaren. Je kantoor hoeft natuurlijk niet grotendeels leeg te zijn. Soms kun je inspiratie en creativiteit halen uit de dingen om je heen. Geef een kleine persoonlijke draai aan je werkplek zodat je daar inspiratie uit kunt halen terwijl je aan het werken bent.

 

Goede verlichting

Het is fijn om niet in een donkere hoek te werken. Vooral als je de hele dag op een scherm moet kijken. Daarom is verlichting belangrijk in een thuiskantoor. Heb je nou niet genoeg daglicht op je werkplek dan is het belangrijk om een goede verlichting aan te schaffen. Bijvoorbeeld een staande lamp of een leuke tafellamp. Zo blijf je een hoger energielevel houden en doezel je ook minder snel in.

 

Een comfortabele bureaustoel

Lichamelijke klachten zoals rugpijn wil je natuurlijk voorkomen als je lang zit terwijl je thuis werkt. Een slimme keus is om een stijlvolle verstelbare bureaustoel voor je werkplek te kiezen of een mooie designer stoel die comfortabel zit zodat je in comfort kunt werken en je concentratie niet beïnvloed wordt door klachten in je rug of nek.

 

Planten en sfeer

Gebruik van een groene kleur in je interieur geeft een sfeer van balans. Breng je werkplek tot leven met wat planten in een leuke plantenbak, planten geven niet alleen sfeer. Ze zuiveren lucht en verhogen het zuurstofgehalte waardoor jij je hoofd fris en jezelf gemotiveerd kunt houden!

 

Hopelijk kan je met deze tips je eigen thuiskantoor mooi en praktisch inrichten zodat je in een fijne sfeer en met een goed gevoel thuis kunt werken!