Beton is bijna niet uit onze samenleving weg te denken. In bijna alle gebouwen is het verwerkt. Betonbouw is een veel voorkomende soort bouw. Een betonnen schutting, betonnen garage of betonnen schuur kan gemaakt worden. Het heeft veel voordelen en het is duurzaam, maar waardoor is beton een duurzaam materiaal?

Duurzaamheid beton

Beton is een product dat grotendeels gemaakt wordt door natuurlijke grondstoffen zoals cement, zand en grint. Het is mede daarom een van de meest duurzame bouwmaterialen. Daarnaast heeft het een lange levensduur, is het brandveilig en erg stevig. Hierdoor wordt er vaak gekozen voor betonbouw. Het biedt veel comfort en is eindeloos her te gebruiken. Dit alles maakt dus dat betonbouw heel duurzaam is.

Van beton kunnen veel verschillende dingen gemaakt worden zoals een gebouw, schutting, garage en schuur. Wilt u een stevige schutting om uw tuin af te schermen? Dan is een schutting van beton ideaal. Het is niet alleen erg duurzaam, maar ook stevig én het schermt goed af. Bij bijvoorbeeld een schutting van hout kunnen er kieren ontstaan waardoor een schutting niet helemaal dicht is. Daarnaast is beton erg handig voor een garage of schuur. Een betongarage kan prefab worden gemaakt van losse elementen waardoor het snel en flexibel gebouwd kan worden. Een ander duurzaam voordeel is dat een betonnen schuur of garage geschikt is tegen slechte weersomstandigheden. Zo kunt u er zeker van zijn dat een garage of schuur van beton duurzaam, stevig en droog genoeg is voor al uw spullen.

CSC-Keurmerk
Voor de hoge duurzaamheid van beton is er een keurmerk uitgebracht. Het CSC-keurmerk zet zich in voor de verduurzaming van beton over de hele wereld. Hierdoor kunnen bedrijven laten zien dat zij zichtbaar rekening houden met de duurzaamheid van het beton en verantwoord ondernemen. Om het keurmerk te krijgen, moet er worden voldoen aan strenge eisen op het gebied van bedrijfsvoering en management, milieuaspecten, sociale aspecten en bedrijfsethiek. Wanneer een ondernemer voldoet aan deze eisen, kan er een certificaat worden afgegeven.

Voordelen betonbouw

De voordelen van betonbouw vanwege de duurzaamheid zijn:

  • Lange levensduur;
  • Beton is 100% recyclebaar;
  • Onderhoudsarm;
  • Maakt flexibelbouwen mogelijk;
  • Thermisch actief;
  • Eigen prijs bepalen.

Er wordt veel gebruik gemaakt van betonbouw, omdat het erg duurzaam is door de bouwmaterialen en de voordelen hiervan. Hierdoor wordt betonbouw veel gebruikt voor bijvoorbeeld een schutting, garage of schuur. Wilt u ook een eigen schutting, schuur of garage die erg duurzaam is, snel te bouwen en waar u weinig onderhoud aan heeft? Dan is betonbouw een goede en duurzame keuze.