Halloween is een goed moment om je doe-het-zelf vaardigheden in combinatie met een huishoudtrap te gebruiken, zodat je je eigen versieringen kunt maken en ophangen. Van enge lichten tot snoeren van ducttape, deze tips helpen je om je griezeligste rekwisieten en decoraties veilig te houden tijdens het enge seizoen. Halloween wordt zo een regelrechte hit in en rondom je woning! 

Ducttape-snoeren

In het ideale geval wil je verlengsnoeren en netsnoeren weghouden van trottoirs, gangen of overal waar mensen lopen. Maar soms is het onvermijdelijk. Gebruik indien nodig ducttape om je koorden aan de oppervlakte te bevestigen; het verkleint de kans dat mensen struikelen, omdat ze hun tenen niet onder de koorden kunnen haken. 

Kabelbinders

Als je veel strengen feloranje lampjes ophangt, investeer dan een paar euro in een pakket met kabelbinders. Ze zijn er in verschillende maten en kleuren. Stem de kleur af op datgene waar je ze aan vastmaakt, zodat ze discreter zijn. Ze kunnen je lampen bevestigen aan dek leuningen, veranda-leuningen, hekken of boomtakken. Ze hebben slechts enkele seconden nodig om te bevestigen, houden de snaren stevig op hun plaats en beschadigen je oppervlak niet met spijkergaten. Bovendien zijn ze goedkoop. Gebruik een sterke schaar of een mes om de kabelbinders te verwijderen.

Timer

Je wilt niet om 2 uur ’s nachts rechtop in bed zitten en beseffen dat je bent vergeten je Halloween-verlichting los te koppelen. Bespaar jezelf de kille trip buiten in je pyjama door je lichten op een buiten timer te zetten, waarmee je het display op vooraf ingestelde tijden kunt deactiveren. Basis Timers hoeven bovendien niet duur te zijn; je kunt meer uitgeven aan een chique exemplaar met een digitaal display. Foto-elektrische timers zijn ideaal omdat ze aangaan wanneer de zon ondergaat, zodat je je timer niet voortdurend hoeft bij te stellen naarmate het seizoen vordert. 

Universele licht clips

Wil je pompoen kleurige lampen aan je dakgoten hangen? Je zult een paar van deze clips voor alle doeleinden willen hebben. Ze zijn goedkoop en ze zien er een stuk beter uit dan wasknijpers. Als je geen dakgoten hebt, hoef je je geen zorgen te maken: de multifunctionele clips kunnen ook aan dakspanten worden bevestigd. 

Ondersteuning

Met die geesten, skeletten, heksen en zombies krijg je het meeste waar voor je geld door ze aan schragen of luifels te hangen en ze te laten waaien in de kille oktober bries. Zorg er wel voor dat je hun extra gewicht ondersteunt. Een slimme manier om dit te doen, is door vislijn te gebruiken, die sterk is, gemakkelijk om mee te werken en ’s nachts onzichtbaar. Test de sterkte van de vislijn zodat je weet dat deze het gewicht kan dragen.

Dubbelzijdige tape

Dubbelzijdige tape is ideaal voor het bevestigen van decoraties op ramen of je voordeur. Je kunt de randen van de Halloween-projecten van je kinderen of in de winkel gekochte spinnen of geesten beveiligen, zodat ze niet beschadigd raken of verscheurd worden door de wind. Zo kun je dus DIY je Halloween Decoratie ophangen in en rondom je woning.