Gerecyclede spullen

Het milieu is een steeds belangrijker thema binnen onze samenleving. We scheiden ons plastic en eten meer biologische producten. Maar je kunt het milieu helpen op nog veel meer leuke en creatieve manieren. Oude spullen weer opnieuw gebruiken in plaats van weggooien zie je bijvoorbeeld steeds vaker! Dit levert hele grappige, maar ook zeer creatieve voorbeelden op. In dit blog laten we je graag een aantal creatieve ideeën zien die je prima kunt gebruiken voor het recyclen van oude producten. Leuke en creatieve tijdsbesteding én het is goed voor de portemonnee!

Gerecyclede kopjes

Je hebt thuis vast wel wat oude kopjes staan die je ooit gekocht hebt, maar waar je helemaal niks meer mee doet. Weggooien is natuurlijk zonde en slecht voor het milieu! Op de website Idea Digezt kwamen we hartstikke leuke ideeën tegen om huis, tuin en keuken spullen te recyclen. Zoals dit idee met oude theekopjes. Theekopjes kunnen bijvoorbeeld prima fungeren als plantenbakken voor kleine plantjes of om kaarsen in te zetten. De kopjes vangen zelfs het kaarsvet op!

Gerecyceld theekopjes collage

 

Gerecyclede lp’s

Een andere alledaags en oud voorwerp dat je prima kunt recyclen zijn lp’s. In slechts enkele stappen kun je je eigen cup cake houder maken! Je hoeft er alleen een gaatje voor in de lp te maken. Op deze manier krijgen jouw feestjes een leuke muzikale draai. Mocht je nog een stapje verder willen gaan dan kun je de lp ook verwarmen, na het verwarmen kun je de lp namelijk gemakkelijk buigen. In mum van tijd heb je een eigen & originele wijnhouder!

Gerecyceld lp collage

 

Bekijk vooral eens het onderstaande inspiratiebord voor de leukste en creatiefste ideeën met gerecyclede huis, tuin en keuken apparatuur. Heb je zelf nog een leuk idee? Laat het ons weten! We schrijven er graag een artikel over. Oh ja.. bekijk ook eens deze Facebookpagina’s voor andere leuke ideeën.

Facebook pagina 1 million Recycling ideas

Facebook pagina Idea DigeZt

Hier nog wat extra inspiratie tips voor gerecyclede huis tuin en keuken spullen:

 

 

Gerecycelde voorbeelden

Gerecycelde voorbeelden2

Gerecycelde koffer katten mand