Bij het kopen van je woonkamer meubilair ben je vast niet over één nacht ijs gegaan. Waarschijnlijk heb je je daarbij laten leiden door de stijl en de kleur van je toenmalig interieur, waardoor je nieuwe zitbank feilloos in zijn nieuwe omgeving paste. Door de jaren heen heb je beslist veel tijd op je zitbank doorgebracht en waarschijnlijk heb je ook een favoriete plek op je sofa waar jij het liefst neerploft. Of een ieder weet dat een bepaalde fauteuil jóu stoel is en die móet als je thuis bent altijd vrij zijn.

Helaas zal je met het verstrijken van de tijd ook merken dat het opstaan van je bank je wat meer moeite kost. Daar kan je in de meeste gevallen niets aan doen, omdat een verminderde mobiliteit tot een van de ongemakken behoort die aan het ouder worden zijn gerelateerd. Echter, helpt een sta op fauteuil van woonwinkel heemskerk je wel enigszins om ook op oudere leeftijd je zit comfort te behouden. In dit artikel licht ik je daarom over de drie hoofd gemakken van dit type bankstel, nader in.

 Gemak één: ondersteuning bij zowel het opstaan als bij het gaan zitten

Indien je spieren niet meer zo flexibel zijn waardoor je met moeite uit je bankstel opstaat, is een sta op fauteuil de meest geschikte stoel voor jou. Door een druk op de knop kantel je namelijk deze stoel omhoog, waardoor je dus haast niet op je armen hoeft te steunen bij het opstaan. Door de stoel in dezelfde stand te laten, maak je het voor jezelf ook eenvoudiger om wederom te gaan zitten. Op deze manier worden je knieën ook minder belast.

Gemak twee: aangepast aan je lichaamsbouw en -houding

Aangezien de stoel volledig aan jou lichaamsbouw en situatie kan worden aangepast, word je tijdens het zitten, opstaan en liggen op de juiste plekken ondersteund. Dit kan op den duur pijnverlichtend en ontspannend werken.

Gemak drie: ook in lighouding in te stellen

In deze stoel kan je dus ook liggen. Daarbij worden behalve je benen ook je nek en hoofd ondersteund. Indien je naar de televisie zit te kijken en door de slaap overmand wordt, hoef je dus niet perse op te staan. Een dutje doen in je favoriete stoel, is nog nimmer zo eenvoudig geweest.

Een sta op fauteuil is om voorgaande gemakken, echt geen overbodige luxe meer. Door de vele stijlen en kleuren waarin het vervaardigd wordt, vind je bij woonwinkel heemskerk beslist een model dat goed past binnen de rest van je interieur. Wedden dat het je nieuwe favo zitplek wordt?