De inrichting van je interieur is belangrijk, maar soms wil je dat deze inrichting opvalt. Een eyecatcher is de ideale manier om de aandacht te trekken en een wow-gevoel te creëren bij de aanwezigen. Maar hoe creëer jij de ideale blikvanger in je interieur, iets wat de aandacht meteen trekt van iemand die voor het eerst binnenkomt?

Mogelijke eyecatchers:

Je moet als eerst bedenken wat voor soorten eyecatchers er zijn. Het type eyecatcher is sterk afhankelijk van de plek in de inrichting en de stijl ervan. Gelukkig heb je veel keuze,  hieronder bevinden zich een aantal voorbeelden voor eyecatchers. Je kan zelf bepalen welke stijl je wilt hanteren:

  • Schilderijen
  • Kroonluchter
  • Accessoires (een industriële lamp; een cirkelvormige vaas; een kaarsenstandaard in de vorm van een aap)
  • Meubelstuk (een grote hoekbank; een kleurrijke boekenkast, een spiltrap)

In principe kan elk object een eyecatcher zijn. Het ligt er puur aan wat het object zo anders en opvallend maakt tegenover de andere objecten in de omgeving.

Eye catcher keuken

Jouw eyecatcher creëren

Hoe vind je die?
Het creëren van jouw eyecatcher, is minder ingewikkeld dan het lijkt. De handigste manier is op zoek te gaan naar objecten die bijvoorbeeld:

  • Een groter formaat heeft;
  • Een uitgesproken kleur of vorm heeft;
  • Een object dat ‘vreemd’ is binnen de setting maar nog wel binnen je eigen woonstijl past.

In de omgeving kijken of aanschaffen?

Soms is de eyecatcher al gedeeltelijk in je omgeving, alleen heb je nog niet door dat die er is. Dit betreft vaak over een meubelstuk dat je al bezit. Een lege kast zou je zo kunnen invullen met accessoires, zodat het opeens alle aandacht krijgt in het huis. Hierbij wordt er gekozen om kleinere objecten toe te voegen. Echter, moet je soms overgaan op het zelf aanschaffen van iets nieuws of het zelf maken van een eyecatcher. Het zelf aanschaffen van een eyecatcher is handiger en kost je minder tijd. Je weet dat je tevreden bent met het resultaat aangezien je de uitkomst alweer. Echter, is het maken van je eigen eyecatcher een leuke activiteit om te doen en het kan veel persoonlijke waarde hechten aan een object.

Eye catcher kast

Waar let je op?

In een keer alles goed doen, scheelt je veel tijd en moeite. Daarom wil je natuurlijk dat alles in je interieur mooi in elkaar overloopt. Het is dus belangrijk dat het allemaal bij elkaar past. De eyecatcher zal een andere vorm of kleur hebben dan je huidige interieur stijl, maar het past uiteindelijk wel bij elkaar. De kleuren en vormen verschillen niet veel van elkaar, ook al zijn ze anders. Een goed voorbeeld hiervan is een kroonluchter: als je een kroonluchter wilt gebruiken, is het verstandig om deze te kiezen als je een klassieke stijl als interieur hebt. Kroonluchters zijn kenmerkend in deze stijl.

Bij het maken van een eyecatcher is handig om te weten wat je voor ogen wil hebben. Zomaar beginnen is leuk en spontaan, maar kan al snel een verloren zaak zijn als het niet past bij het interieur. Bijna alles kan zelf gemaakt worden, een meubelstuk of schilderij, zolang het juiste gereedschap aanwezig is. Kies het liefst ook voor kwalitatief gereedschap, je wilt dat je eyecatcher van kwaliteit is en niet het eerste beste moment uit elkaar valt.

Het aanschaffen van een eyecatcher is vooral handig bij complexere objecten, zoals meubelstukken, gedetailleerde schilderijen of iets wat je simpelweg niet zelf kan maken. Let hierbij goed op de afmetingen en probeer het object van te voren al ingevuld te hebben in de ruimte, zodat je niet voor verrassingen  komt te staan. Houd in gedachten dat als je een object wilt aanschaffen, dat het verstandig is om er eentje aan te schaffen die tijdloos is. Deze objecten blijven altijd mooi. De reden hiervan is dat je niet na een korte tijd het object hoef te vervangen voor een nieuw object. Dit bespaard je tijd, moeite en geld.

Zowel bij het aanschaffen als bij het maken van je eyecatcher, moet je rekening houden dat er toch iets gekocht moet worden. Het gereedschap moet gekocht worden of het object zelf. Er zitten dus altijd kosten verbonden aan het aanpassen van je interieur.
Gelukkig hoeven eyecatchers niet altijd veel geld te kosten. Zoals voorheen genoemd kun je de eyecatcher zelf maken, de persoonlijke waarde van een object is van zichzelf al een blikvanger.
Als er uiteindelijk toch een duur prijskaartje aan het eindproduct aanhangt, is het altijd fijn om in gedachten te houden dat het de aankoop waard is. Je weet dat je er lang van gaat genieten dat de eyecatcher hét object in jouw huis is.

Eye catcher accessoires

Laatste tips voor een mooie blikvanger

Nadat je de juiste keuze hebt gemaakt voor je eyecatcher, wil je hem natuurlijk tentoonstellen aan de rest. Je hebt veel moeite en tijd ingestoken bij het aanschaffen of maken van het aandachtspunt in je huis. De eyecatcher op de juiste manier tentoonstellen is net zo belangrijk als de eyecatcher zelf.
Zodat je eyecatcher echt de aandacht krijgt die het verdient, plaats het object bij een rustige plek. Hierdoor wordt alle aandacht naar de eyecatcher toegetrokken. Plaats het object ook op een plek waar vaak mensen komen, zodat het een onmisbaar object wordt voor de ogen van een ander. En geniet met name van je eigen uitzicht, dat je zelf hebt gecreëerd.