Door de aangescherpte maatregelen, zit een avondje de deur uit er nog niet in. Toch wil je graag iets speciaals doen met je geliefden. Gelukkig ben je letterlijk niet ver van huis, want een romantisch avondje kan je makkelijk thuis doen!

Een alternatief voor naar de bioscoop:

Naar de bioscoop gaan klinkt als een echte cliché-date, toch is de bioscoop de voornaamste voorkeur voor een date. Lekker tegen elkaar aanzitten en vervolgens een goed gespreksstof hebben. Het idee om een film te kijken in een donkere ruimte op een groot doek is eigenlijk ook wel romantisch. Het ideale idee voor een romantisch avondje thuis.

Een beamer en een groot doek aanschaffen hiervoor is zeker geen slecht idee. Zo creëer je het echte bioscoopgevoel door een film te kijken op een groot scherm. Deze zijn makkelijk aan te schaffen via verschillende webshops. Natuurlijk hoef je het niet in huis te halen. Je kan je eigen televisie of laptop gebruiken, zolang je iets hebt om een film op te kijken.

Laat je, net zoals in de bioscoop, totaal verrassen door een nieuwe film waar jullie het samen over eens zijn. Lekker tegen elkaar aankruipen omdat de horror iets te eng is of liever huilend van het lachen door een komedie? De keuze is reuze!
Haal voor de snacks zeker wat popcorn in huis. Nacho’s, chips en snoep doen het zeker goed of haal iets wat je normaal niet in de bioscoop kan halen, zoals een pizza! Nu je het allemaal geregeld hebt, kan je de lichten dimmen, lekker op de bank ploffen en romantisch genieten van het bioscoop gevoel.

 

Een alternatief voor de wellnesscentra

Naar de wellnesscentra gaan, brengt vele goede gezondheidsredenen mee. Samen een dagje wellness is daarom samen een dagje ontspannen. Gelukkig kan je ook thuis gaan ontspannen! 

Je kunt de zen sfeer van de wellness in je huis brengen door verschillende producten in huis te halen. Ga samen naar de drogisterij en haal heerlijk ruikende geurstokjes en oliën om het huis te laten geuren. Lavendel is zeker een aanrader vanwege het kalmerende effect.
Als je met je partner wilt bezig zijn tijdens dit moment, kun je elkaar afwisselend masseren. Haal van te voren massageolie. Met gedimde lichten, kalmerende geuren en heerlijke massages voelt het net alsof jullie samen in de wellnesscentra zijn.

 

Een alternatief voor uit eten

We weten dat niets zo romantisch is als samen dineren in een restaurant. Dat de horecazaken gesloten zijn in de lockdown is ook iets wat zwaar valt. Samen aan tafel eten lijkt er misschien op, maar is toch net niet hetzelfde. Natuurlijk is het niet onmogelijk om een restaurant sfeertje in je huis te brengen en samen een romantisch dineetje te houden.

Kook van te voren samen een drie- of viergangen diner. Kies samen van te voren een menu uit en zorg dat de taken eerlijk verdeeld zijn. Sla jullie favoriete wijn in, die bijpassend is bij het eten dat jullie samen hebben gemaakt. Wanneer het tijd is om te eten, dek de tafel netjes met kaarsjes en leg het servies zo klaar dat het lijkt alsof jullie in een restaurant zitten. Achtergrondmuziek is een goede sfeermaker hierbij. Zo kunnen jullie samen van een romantisch dineetje genieten, die jullie zelf hebben gemaakt. En de afwas? Dat komt de ochtend erna wel…

 

Romantisch avond in huis

De lockdown heeft gelukkig geen reden te zijn om niet te kunnen genieten van je quality time met je partner. Jullie kunnen samen romantische activiteiten ondernemen, het belangrijke is dat je even samen met elkaar bent en bezig met elkaar bent. Zorg ervoor dat je van elkaar en van het moment kan genieten, samen.