Het is weer zover.. De zomer is voorbij en het seizoen van de herfst is aangebroken. Behalve veel regen en steeds koudere temperatuur betekent het ook gezelligheid en sfeer! In dit artikel wat leuke inspiratie om de herfstsfeer in jouw interieur terug te laten komen.

Stylish herfstinterieur

Omdat je met herfst al zo veel warme kleuren in huis haalt, is het ook mooi om dat te combineren met koude kleuren. Zwart-wit schilderijen staan bijvoorbeeld heel mooi met de warme oranje tinten van de herfst. Natuurlijk hoef je in de herfst niet per se die warme tinten en pompoenen in huis te halen. Een zwart-wit interieur met wat hout en gedroogde bloemen staan ook al heel leuk en herfstachtig, er zijn talloze opties! Niet alle pompoenen zijn ook oranje, er zijn bijvoorbeeld ook witte varianten pompoen die stijlvol passen bij je interieur zonder te vloeken!

Vrolijke sfeer

De dagen worden korter, maar voelen soms als een eeuwigheid. In de herfst voel je soms die winterdepressie al aankomen. Als je niet erg houdt van herfst interieur en decor en je liever het hele jaar door frisse kleuren hebt, is het leuk om jezelf een beetje op te vrolijken met bijvoorbeeld grappige koeien schilderijen. Die houden de lollige sfeer erin en zijn leuk om naar te kijken. Zo kom je die regendagen zeker wel door.

Geurkaarsen

Niet alleen interieur en decor items kunnen sfeer geven aan je huis, ook geuren kunnen daarbij helpen. Kaneelstokjes of geurkaarsen met de wat koudere dagen zijn een echte sfeermaker. Je kunt zelfs seizoensgebonden geurkaarsen kopen zodat je huis ruikt naar de herfst; peer, cranberry, noem het maar op!

Lekkere gerechten

Daarbij komt ook nog voedsel, je zal het vast wel eens gezien hebben, herfstvla in de winkel, of misschien een overvloed aan recepten met kaneel en appel. Met herfst gerelateerd voedsel kun je ook een leuke herfstsfeer brengen. Niet alleen zoete appeltaart en appel kruimel wordt er in de herfst gebakken, ook gerechten met paddenstoelen zijn erg populair in het seizoen. Denk bijvoorbeeld aan een romige paddenstoelensoep om even lekker op te warmen.

Of je fan bent van het herfstseizoen of niet, hopelijk had je wat aan dit artikel om inspiratie aan te wakkeren voor een leuke sfeer thuis!