Een hippe inrichting met kunst

Het volgen van de nieuwste woontrends is een van mijn grootste hobby’s. Je zou mijn pinterest eens moeten zien! Het staat vol extreme ideeën die de laatste ontwikkelingen op het gebied van mode en design combineren. Maar echt toepassen in mijn interieur? Dat doe ik geleidelijk en wel in mijn eigen stijl en comfort. Want dat is het allerbelangrijkste bij interieurinrichting, het moet bij je passen. Het is jouw huis, jouw regels en jouw stijl.  Hoe zorg je er dan voor dat je huis persoonlijk blijft met alle interieurtrends en aan mode onderhevige stijlen?

Trendy versus persoonlijke stijl

Andy warhol quote

Wooninrichting is zeer aan mode gerelateerd. We zijn de laatste jaren steeds meer bezig om met de trends mee te gaan. Iedereen wilt een instagram-waardig huis. Wat daarbij opvalt is dat je dezelfde items bij verschillende mensen terug gaat zien. Het is eigenlijk net als in de kleding; een item wat bij in mode is, zie je overal terug komen. En als je 10 mensen met dezelfde catchy t-shirt voorbij hebt zien lopen, wordt het toch iets minder bijzonder. Ik denk dat hetzelfde geld op wooninrichting-gebied. Je wil een hip en modieus interieur maar het moet niet een kopie zijn van iemand anders. Je huis moet ook als jouw huis aanvoelen en dat uitstralen. Je wilt niet een Ikea poster ophangen die bij half Nederland aan de muur hangt.

Kunst in je interieur

Op de een of andere manier moet je even over een drempel heen, maar ooit aan kunst gedacht? Een mooi schilderij of een designwerk kan ervoor zorgen dat jouw interieur uniek is. Kunstwerken zijn vaak one-of-a-kind waardoor het bijzonder en speciaal is voor jou. Zelf vond ik het een uitdaging om een leuk schilderij te vinden. Kunstgalerijen zijn voornamelijk gericht op een hogere klasse. Hierdoor betaal je snel heel veel geld voor een schilderij. Woonwinkels hebben echter vaak alleen posters, waardoor je nog steeds geen uniek werk aan de muur kan hangen. Ik ben zelf op Instagram gaan zoeken naar schilderijen die ik leuk vond. Hierdoor kon ik ook eerst bepalen welke stijl ik interessant vind en welke artiesten zich hiermee bezig houden.  Hierbij kwam ik contact met de artiesten achter de kunstwerken. Zij vertellen vol passie over hun werk, hoe gaaf is dat. Uiteindelijk heb ik zelf voor het schilderijtje op de foto gekozen. Alejandro Luisi is de artiest. Hij maakt digital Art vaak geïnspireerd door zijn passie, muziek.

Alejandro luisi

Inspiratie

Zoek je inspiratie over hoe je kunst kan combineren in je interieur? Kijk dan eens op de Instagram van Undiscovered ART. Hier vind je hippe wooninrichtingen waarin kunst een hoofdrol speelt. Denk je erover na om voor het eerst een kunstwerk te kopen? Kijk eens bij je in de buurt, bij een evenement van een kunstacademie bijvoorbeeld. Jonge artiesten maken prachtige werken die nog goed betaalbaar zijn. En wie weet, breekt dat jonge talent wel door en heb jij een van zijn eerste werken!