Gastblogger

Mijn naam is Mirjam Hart en ik ben tekstschrijver en blogger. Op mijn blog ‘Een Goed Verhaal’ deel ik verhalen over (mijn) interieur en lifestyle. Ik focus daarbij op duurzame oplossingen, fairtrade items en low-budget tips.

Met mijn vriend en 3 kinderen woon ik in Zwaag. Sinds december vorig jaar wonen we in dit fijne nieuwbouwhuis waar we nog iedere week bezig zijn om met (kleine) aanpassingen van dit huis een thuis te maken.

Ons interieur bestaat voornamelijk uit tweedehands vondsten. Meubels en accessoires hebben nooit een vaste plek in huis. De ene dag staat een kastje op de kinderkamer en de andere dag opeens op zolder bijvoorbeeld. Mijn tweedehands schatten haal ik meestal bij de kringloop hier in de buurt. Het is echt op loopafstand van ons huis, dus ik ga er iedere week even kijken. Daarnaast speur ik ook vaak Marktplaats af als ik weer eens iets in mijn hoofd heb.

Al bij binnenkomst zie je onze woonstijl. Veel groen, dankzij een plantje en het botanische behang (Graham & Brown, via Karwei). Het witte kastje stond in ons vorige huis op de babykamer, maar is nu een handige plek om sjaals en draagdoeken en -zakken in te bewaren. In de mand onder het bankje bewaren we sjaals, mutsen en handschoenen van de kinderen. De mand kocht ik bij de kringloop. De kapstok is van Basiclabel en heeft ook al eens boven de commode in de babykamer gehangen.

Woonkamer

De trap aanpakken staat hoog op ons to-do lijstje. We willen het hoogpolige tapijt eraf halen en de trap mooi wit verven en wellicht versieren met tegelstickers.

Ik ben dol op het bohemian sfeertje. In ons huis vind je daarom veel natuurlijke materialen zoals hout, bamboe en heel veel plantjes. Een enorme hoekbank ruilden we in voor dit exemplaar, zodat we ruimte overhielden voor een sierlijke pauwenstoel (via Marktplaats) en een hangstoel (van Xenos). Op de bank liggen vintage kussens van World of Blends. Het kleed is van WOWN!

Groene woonkamer

Achter de bank hangen plantenhangers van Intratuin, een spiegeltje van Karwei dat ik zelf goud spoot en een wollen hanger van Knottingonthewall.

De groene kast is een blikvanger in ons interieur. Ik kreeg hem van mijn oom en tante die kleiner gingen wonen en er geen plek meer voor hadden. Wij gebruiken hem nu als televisiekast en iedere keer als ik er een foto van plaats op Instagram krijg ik vragen over de kleur. Helaas kan ik geen kleurnummer geven, want dit is de originele kleur.

De kleur van onze buffetkast kan ik wel geven. Dit is namelijk Subtle Rose van Flexa. Als je goed kijkt zie je aan de binnenkant nog een restje behang dat ik overhad na het behangen van de hal. Op de muur verfde ik een verhoogde lambrisering in de kleur Subtle River van Flexa.

De kurkwand is een van onze meest recente klusprojecten. Het was niet eenvoudig om het grote stuk kurk op de muur te krijgen en het is ook niet op alle plekken mooi afgewerkt. Maar we gaan er nog een sierrand langsmaken, dus dan valt dat vast minder op. Ik wil hem uiteindelijk volhangen met knutselwerkjes van de kinderen, alleen zijn het niet echte knutselaars, dus zal het nog wel even duren vrees ik.

Een andere diy waar ik heel trots op ben, is het bankje aan de eettafel. Het is een bekende Ikea hack met het Stuva systeem, maar dan helemaal eigen gemaakt door er aparte greepjes op te maken. Het staat niet alleen tof, maar hiermee hebben we meteen extra opbergruimte voor het speelgoed van de kinderen (de hele diy kun je vinden op m’n blog).

De eettafel is wel echt een van m’n lievelingsplekken in huis. Ik werk er en we eten er met het hele gezin. Vanaf deze plek heb ik uitzicht op de achtertuin en de voorkant van het huis.

Groene kast

In de babykamer van onze jongste dochter Filou zie je ook nog goed mijn liefde voor de boho-stijl terug. Het vloerkleed vond ik op Marktplaats en lag altijd in de woonkamer, maar ik vind hem in deze kamer helemaal tot z’n recht komen!

Alle meubels, behalve de garderobekast, kochten we via Marktplaats. De kledingkast was eerst onze tv-kast, maar met een badkamerstang van Ikea kan hij nu prima door als kledingkast voor onze kleinste.

Ik was al heel lang op zoek naar houten hoekplankjes, maar kon ze nergens vinden. Ik plaatste een oproep op Instagram Stories en toen zei House of Oelie dat ze deze wel voor me konden maken.

Ze waren zelfs zo enthousiast over het idee, dat ze de plankjes nu verkopen in de webshop!

De kinderkamer van onze peuter Eli heeft een junglethema omdat hij dol is op wilde dieren. Op de muur gebruikte ik eco verf van Fairf en een strook behang van Graham & Brown om de kamer meer sfeer te geven. Het stoere peuterbed van Little Dreamers is stevig genoeg om iedere avond met het hele gezin op te zitten om samen een boekje te lezen.

In de andere hoek van de kamer staat een lessenaar die ik ook vond via Marktplaats. Hij was roze, maar ik heb hem zelf wit geverfd. Eli gebruikt hem alleen bijna nooit, omdat hij liever op de grond speelt met zijn auto’s en speelgoeddieren. Het gele gitaartje (eigenlijk een ukelele) vind hij wel te gek, omdat zijn vader en zijn grote broer ook allebei een gitaar hebben.

Kinderkamer

Onze tiener Noah heeft de grootste slaapkamer in huis. De hoogslaper met bureau (ook weer via Marktplaats) is een top aankoop. Hierdoor wordt de grote kamer optimaal benut. De grijze zitzak kreeg Noah voor zijn verjaardag. Hier kan hij lekker in chillen met een boek, want het is een echte boekenwurm.

Het Pegboard heb ik helemaal naar eigen ontwerp laten maken door Huisgeluk. Hier kan Noah zijn pettenverzameling bewaren (zijn grote trots) en iedere ochtend even zijn outfit checken. De trapeze is niet alleen een hit bij onze tiener, maar ook bij zijn kleine broertje. Ze zijn dan ook vaak samen aan het apenkooien hier.

De keuken, de zolder, de trap, de badkamer en de veranda staan nog op ons lijstje om onder handen te nemen. Er moet dus nog een hoop gebeuren, maar we voelen ons hier al wel helemaal thuis!

Wil je ons klusavontuur volgen? Volg me dan op Instagram (@mirjam_hart) of neem een kijkje op mijn blog

Liefs, Mirjam

 

Nog meer inspiratie afbeeldingen van Mirjam

Groene-kamer

Inspiratie huis