De keuken hangt vaak vol met lampen, in verschillende soorten en maten. Juist in de keuken is het dus mogelijk om energiekosten te besparen door de vele lampen te vervangen door duurzamere exemplaren.

Vervang de spotjes

In de keuken hangen vaak veel spotjes aan het plafond, zodat je ook voldoende licht hebt om je eten te bereiden en uit te serveren. Wil je de spotjes in je keuken nu vervangen door een duurzaam alternatief? Dan kun je er ook voor kiezen om een GU10 ledspot van Osram aan te schaffen. Deze spotjes verbruiken dankzij de LED technologie relatief weinig energie, waardoor je veel energie(kosten) kunt besparen door oude spotjes hiermee te vervangen. In de speciale Osram LED collectie vind je alleen maar energiezuinige LED lampen van dit A-merk. Mocht je nog niet bekend zijn met Osram: dit merk is een van oorsprong Duitse lampenproducent, opgericht in 1919 en inmiddels een van de marktleiders met de verkoop van LED lampen. Osram is sinds 1919 bezig met het verduurzamen en ontwikkelen van lampen, hierdoor krijg je de nieuwste innovatie op het gebied van lampen wanneer je kiest voor Osram. Tip bij het uitzoeken van duurzame spotjes voor in de keuken van Osram of een ander merk: bedenk van tevoren of de spots dimbaar moeten zijn of niet. Wanneer je een niet dimbare spot koopt, kan je hem achteraf namelijk niet meer dimbaar maken.

Verschillende soorten LED lampen

Tegenwoordig zijn LED lampen in verschillende soorten en maten beschikbaar, zo biedt Osram alleen al een ruim assortiment LED lampen, voorbeelden hiervan zijn:

  • buislampen
  • bouwlampen
  • GU10 spots
  • ovenlampen

Led Verlichting

Vergeet geen lamp!

Wil je je keukenverlichting verduurzamen, vergeet dan geen enkele lamp te vervangen. Denk bijvoorbeeld ook aan de lampen onder de zwevende kastjes, koelkastlampen en de ovenlampen. Zo kan je ook al ovenlampen kopen in een LED variant, waarmee je dus maximaal kunt besparen.

Gezelligheid creëren kan ook met LED lampen

Vaak zeggen mensen dat LED lampen geen gezellige uitstraling kunnen hebben, maar dat is tegenwoordig niet meer het geval. Vandaag de dag zijn er ook LED lampen die de gezellige uitstraling hebben van een gloeilamp (met zichtbare “gloeidraden”), maar vervaardigd zijn op basis van duurzame LED techniek. Hiermee kan je als dus gezellige verlichting creëren en energiezuinig bezig zijn! Overigens adviseren we wel om in de keuken niet (alleen maar) voor sfeerverlichting te zorgen. Wat feller en koeler licht zorgt voor goed zicht en is met het oog op de veiligheid ook zeker van belang.

Dit waren onze tips voor het verduurzamen van je keukenverlichting. Bekijk ook onze andere blogs voor meer wooninspiratie.