Wanneer we praten over eyecatchers in je interieur gaat het vaak over schilderijen, kussens en bloemen. Maar er zijn nog zoveel meer verschillende mogelijkheden. Zo kan je prullenbakken ook inzetten als eyecatcher. In dit artikel bespreken we drie verschillende eyecatchers waar jij wellicht nog niet aan hebt gedacht.

De juiste prullenbak voor in jouw interieur

De eerste mogelijke eyecatcher waar je waarschijnlijk niet aan hebt gedacht is de prullenbak. Maar juist deze mogelijkheid is een van onze favorieten, juist omdat niemand er aan denkt. Er zijn tal van verschillende prullenbakken, zo kan je altijd een prullenbak vinden die als eyecatcher werkt. Waar je wel rekening mee moet houden wanneer je kiest voor een prullenbak als eyecatcher is dat deze ten alle tijde functioneel moet blijven. Zorg ervoor dat deze de juiste grootte is en dat de prullenbak makkelijk open te krijgen is.

Prullenbak eyecatcher

Zachte voeten en een leuke toevoeging

Houd jij ook van lopen op blote voeten, maar is het soms een beetje koud? Dan is een vloerkleed de oplossing. En je kan een vloerkleed ook nog eens makkelijk inzetten als eyecatcher. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een ouderwetse of oosterse vloerkleed in een modern interieur. Of wat denk je van een simplistische, strakke vloerkleed in een landelijk interieur. Iedereen zal erover praten en het voelt ook nog eens lekker warm aan je voeten, wat wil je nog meer?

Een aparte plant voor een uniek interieur

We hebben het al wel eens benoemd, planten kunnen ook echte eyecatchers zijn. Maar waarom niet een stapje verder gaan? Waar de meeste mensen bij planten als eyecatchers denken aan grote en opvallende planten kun je ook kiezen voor een wat kleinere maar een aparte plant. Denk bijvoorbeeld aan een pannenkoekenplant of een bananenplant. Vind je dit misschien iets te extreem? Wat vind je dan van een cactus. Dit is een aparte plant maar niet zo apart en extreem als een bananenplant. Er zijn tal van opvallende, aparte planten die in vrijwel elk interieur op zullen vallen.

Planten eyecatcher

Ben niet bang om te combineren

Wat je vooral niet moet zijn wanneer je een eyecatcher gaat uitkiezen en deze wilt gaan inzetten is bang. Neem een risico en kies iets dat opvalt. Dit hoeft niet direct door een aparte kleur te kiezen, maar kan ook makkelijk door een aparte vorm of een aparte plek. Zet bijvoorbeeld een hippe prullenbak om een open plek waar iedereen het ziet. Zeker wanneer het dan ook nog een andere prullenbak is dan dat men gewend is zal er over gepraat worden. Veel succes met het uitzoeken van een eyecatcher voor in jouw interieur!