In dit Do It Yourself blog ga ik het met je hebben over het maken van je eigen meubels! Ik hoor je al denken.. is dat niet veel te moelijk? Met een creatieve mindset en positieve energie kom je al een heel eind! Het is niet alleen een nuttige besteding van je tijd, het kan je ook nog eens honderden euro’s besparen! Benieuwd naar wat er allemaal mogelijk is met gerecyclede voorwerpen? Lees dan snel door!

Boekenkast gemaakt van houten kistjes

Oude kratjes kun je prima hergebruiken! Misschien kun je er thuis nog wel een aantal vinden. Anders kun je ze ook voor een paar tientjes op Marktplaats vinden. In slechts enkele stappen kun je van deze stapel oude kratjes een prachtige boekenkast maken! Dit heb je er voor nodig:

 • Minimaal 4 oude, houten kratjes
 • Schuurpapier of een schuurmachine
 • Stevige houtlijm
 • Een mooie houtverf die matcht bij je interieur

Met deze onderdelen kun je al aan de slag met je eigen, unieke Do It Yourself boekenkast! Allereerst zorg je ervoor dat de kistjes goed afgeschuurd zijn voordat je ze kunt gaan schilderen. Voor een beter resultaat adviseer ik de kratjes na het schuren af te doen met wat terpentine om er zeker van te zijn dat alle stof en vuiligheden er  vanaf zijn. Daarna kun je de kratjes eerst het beste in een grondverf zetten waarna je ze vervolgens kunt verven in een mooie kleur. Daarna hoef je de kratjes alleen nog maar op elkaar te lijmen zoals te zien is op deze foto en klaar is kees!

Do It Yourself boekenkast

Opberg rek voor in de badkamer

Veel geld uitgeven aan een rek in je badkamer? Onzin! Een mooi rekje kun je ook prima zelf maken! Met wat planken, verf en lijm kun je zelf al een mooi rek maken waarin je je handdoeken, douchegel en andere spulletjes kunt opbergen. Met dit stappenplan wordt dit Do It Yourself meubelproject een fluitje van een cent!

 1. Meet de ruimte af waar je jouw eigen rek wilt bevestigen
 2. Zaag de planken in de juiste lengte
 3. Schuur de planken mooi af
 4. Lijm de planken aan elkaar
 5. Zet de planken in de grondverf
 6. Verf de planken in een mooie kleur
 7. Monteer bevestigingshaken aan de achterkant van het rek
 8. Boor stevige schroeven in de muur op de plek van je kunstwerk

Tadaa… in 8 simpele stappen heb je je eigen opbergrek gecreëerd!

Do It Yourself Badkamer rek

Opzettafeltje voor de bankleuning

Ken je dat? Lig je lekker op de bank te hangen en je hebt dorst maar eigenlijk helemaal geen zin om uit die fijne positie te kruipen. Hier de oplossing! Je hebt er alleen een creatieve spirit voor nodig maar geloof me.. in een uurtje kun je dit project al bijna helemaal af hebben! Net als bij de twee vorige projecten gaan we aan de slag met hout. Hier een lijstje met wat je allemaal nodig hebt:

 • Houten plank ( +- 80 cm)
 • Zaag
 • Schuurpapier
 • Houtlijm
 • Mooie houtverf

Eerst meet je de afmetingen af van je bankleuning waarna je de plank verdeeld in 3 stukken die qua afmetingen om de leuning heen passen. Vervolgens schuur je de planken goed af en lijm je ze aan elkaar vast. Daarna is het alleen nog een kwestie van een mooie verfkleur aanbrengen en je eigen gemaakte houten bankleuning is klaar! Ideaal om je drinken, versnaperingen of bijvoorbeeld de afstandsbediening op te leggen.

Ben je geïnspireerd geraakt door één van deze leuke projecten? Laat het dan vooral weten in een reactie onder dit blog! Natuurlijk ben ik erg benieuwd naar het eindresultaat.

Do It Yourself Houten bankleuning