Je eigen meubels maken is niet alleen goedkoper, het is ook leuk om te doen en geeft voldoening. Iets wat je zelf maakt kun je trots op zijn! In dit artikel staan drie leuke voorbeelden van Do It Yourself projects die je zelf kan doen om aan je interieur toe te voegen en daarbij je interieur ook te pimpen.

DIY afval scheiden prullenbak

Afval scheiden wordt steeds belangrijker, verschillende materialen zoals papier, glas, plastic en batterijen kunnen vaak grotendeels hergebruikt worden. Daarmee worden nieuwe grondstoffen, energie en geld bespaard. Erg fijn, maar onhandige zakken of verschillende prullenbakken overal word je natuurlijk niet blij van. Een leuk DIY project is dan om je eigen systeem te maken om afval te scheiden! Alles netjes en georganiseerd bij elkaar in een meerdere bakken systeem, zodat je makkelijk en zonder moeite je afval kan scheiden en daarbij je steentje bijdraagt aan het milieu. Ook leuk aan het zelf maken ervan is dat je de prullenbak aan de stijl van je interieur kan aanpassen, en niet ellenlang hoeft te zoeken naar een bestaande prullenbak die misschien net niet bij je interieur past.

DIY kattenbak verstoppen

Als je een kat of meerdere katten hebt heb je je vast wel meer dan een paar keer geïrriteerd aan het zicht van de kattenbak in je mooi ingerichte huis. Maar, hier is een leuke DIY oplossing voor zodat jij op een leuke manier de kattenbak kan verstoppen! Namelijk een kastje voor de kattenbak, waar je multifunctioneel ook nog een stuk tapijt aan kunt bevestigen om ook de krab behoeften van je katten te vervullen. Zo sla je twee vliegen in een klap en blijven ze hopelijk van al het andere interieur af!

DIY bed maken

Ook grotere DIY projecten zijn mogelijk, zoals een eigen bed maken van steigerhout, of misschien multiplex als dat beter bij je slaapkamer past, of dat van eventuele kinderen. Dit klinkt misschien als heel wat werk, maar er zijn manieren waarmee je het jezelf een stuk gemakkelijker kunt maken! Dit is ook een goed idee voor bij je studentenkamer inrichten. Je kan zo een meubel maken die precies in je kamer past.

Op maat laten zagen

Een hoop tijd en frustratie kun je besparen door je project op maat gezaagd bij OPMAATZAGEN.nl te bestellen, zo heb je geen grote machines nodig en betaal je alleen voor het materiaal dat je nodig hebt.

Er zijn veel verschillende materialen, vormen en afwerkingsopties waaruit je kunt kiezen. Schroom dan ook niet om zelf een origineel DIY project te verzinnen met leuke materialen. Hopelijk hebben bovenstaande tips je al inspiratie gegeven om aan iets leuks te beginnen!