Designradiatoren worden steeds populairder. Radiatoren in het algemeen hebben een flinke inhaalslag gemaakt wat betreft de looks. Vroeger hadden ze nog nooit gehoord van een designradiator. Destijds waren de radiatoren niet erg fraai en deden mensen er alles aan om de radiator te verstoppen. Dit werd vaak gedaan door een onopvallende kleur te kiezen die opgaat in de achtergrond. Of er werd gekozen voor een radiatorombouw.

Radiatoren met een strak design en opvallende kleuren

Een radiator kopen vraagt tegenwoordig meer tijd van je. Tegenwoordig heb je namelijk ontzettend veel keuze. Zo heb je diverse vormen en kleuren waaruit je kan kiezen. Ideaal om de designradiator aan te laten sluiten aan de rest van je interieur.

Wat je steeds vaker ziet zijn radiatoren met strakke en rechte lijnen. Heb je een heel modern huis met een strak interieur dan past dit soort designradiator daar perfect bij. Heb je een landelijk huis dan kan je kiezen voor ronde vormen. Uiteraard kan je ook stijlen combineren voor een speels effect. Dit is echter wat lastiger dus als je dat moeilijk vindt dan zou ik gaan voor één stijl.

designradiator kopenRadiatoren met een strak design

Wat betreft kleur, zien we dat de kleuren zwart en antraciet, twee donkere kleuren, steeds vaker voorkomen. Een heuse trend kan je het noemen. Twee kleuren die passen bij een moderne uitstraling. Steeds meer huishoudens gaan dan ook voor modern. Dit past weer perfect bij strakke en rechte lijnen.

Hoge radiatoren vragen weinig ruimte

Vroeger zag ik enkel horizontale radiatoren. Deze nemen vrij veel ruimte in beslag want het is lastig om de ruimte erboven te benutten. Zeker in kleine ruimtes is dit vervelend, neem bijvoorbeeld een badkamer. Vaak een kleine ruimte met heel veel sanitair erin gepropt.

Ik zie nu steeds vaker verticale radiatoren die dus de hoogte in gaan. Hierdoor benut je de gehele muur naar boven en slechts een klein deel in de breedte. Ideaal dus! Zo kan je meer genieten van de badkamer en elke andere kleine ruimte.

Concurrentie voor de radiator

Er komen steeds meer alternatieven voor de radiator waaronder de vloerverwarming. Radiatoren moeten dus door ontwikkelen om als een echte meerwaarde beschouwd te worden voor het huis. Met de komst van designradiatoren zijn ze al een eind op weg en ik verwacht dan ook dat we ze nog een lange tijd zullen zien.