De woonkamer is vaak het favoriete plekje in het huis. Het is de plek waar je samenkomt, lekker ontspant in het bijzijn van je vriend/vriendin en kinderen of waar je met je vrienden en een drankje gezelligheid creëert. Wat je er ook doet, je wilt in ieder geval dat het sfeer, gezellig en comfort uitstraalt. Er zijn meerdere elementen die je nodig hebt om dit te realiseren; een grote (hoek)bank, een relaxfauteuil of een zachte stoel in combinatie met een mooi tv dressoir en een gave lamp. Maar een vaak vergeten item dat zeker net zo belangrijk is, is een vloerkleed. Een vloerkleed heeft zowel praktische als elegante voordelen. Wat zijn voordelen van een vloerkleed;

  • Het ziet er mooi uit
  • Het is lekker warm aan je voeten
  • Het maakt van je meubilair één geheel
  • Het werkt geluiddempend

Een vloerkleed is erg sfeervol en in de koudere maanden heerlijk zacht aan je voeten. Ben je enthousiast geraakt over vloerkleden? Dan volgt de volgende stap en dat is kiezen welk type kleed het best past bij je interieur/woonwens. Er zijn veel verschillende type kleden waar je uit kunt kiezen, daarom geven we graag een aantal voorbeelden.

Perzisch tapijt

De oorsprong van deze tapijten is volgens mensheugenis Perzië. Perzische tapijten zijn al jarenlang erg populair in Nederlandse huishoudens. Ze brengen de Oosterse sferen direct in je woonkamer. Kenmerken van Perzische tapijten zijn de prachtige motieven samen met schitterende kleurcombinaties. Het is een echte eyecatcher die je qua kleuren perfect kunt matchen met de rest van je interieur.

Wollen vloerkleed

Wollen vloerkleden zijn ook een garantie voor zachtheid en comfort. Deze kleden hebben over het algemeen minder kleurrijke prints dan Perzische tapijten, maar dat maakt ze niet minder geschikt. Als materiaal zijnde is wol zeer functioneel (stevig en heerlijk zacht) voor een vloerkleed. Wol reguleert daarnaast zelf de warmte en past zich aan aan je temperatuur om je heen. Een win-win situatie dus.

vloerkleed wol

Vloerkleden voor de kinderen

Een leuke opvulling voor de kinderkamer  is een vloerkleed voor kinderen. Deze zijn verkrijgbaar in de leukste prints en motieven zodat je dit helemaal kunt afstemmen op de voorkeur van je kind. Leuke voorbeelden die de kamer van extra sfeer voorzien zijn de vloerkleden met het stadsleven, vrolijke dieren en het voetbalveldje, waar de kinderen heerlijk op kunnen spelen.

Vormen van een vloerkleed

Vaak heeft een vloerkleed een vierkante/rechthoekige vorm. Echter zijn hier natuurlijk meer mogelijkheden in. Wat dacht je van een rond vloerkleed. Dit is nét weer iets anders en geeft een hele unieke uitstraling aan de ruimte. Vooral als de ruimte voorzien is van voornamelijk vierkante/rechthoekige vormen valt een rond kleed extra op en breekt het het patroon. Ronde vloerkleden zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en motieven.

rond vloerkleed

Hopelijk ben je na het lezen van dit artikel net zo enthousiast over vloerkleden als wij. Ben je van plan binnenkort een vloerkleed aan te schaffen? Houdt dan rekening met een praktische zaken zoals het formaat, de kleuren en het materiaal. Echter het belangrijkste is dat je een vloerkleed koopt dat jij super gaaf vindt!