Je wilt graag dat je huis gezellig en warm aanvoelt en een van de elementen die daarvoor zorgen is je verlichting. Door de juiste verlichting in de juiste ruimtes te gebruiken kun je de juiste sfeer in je huis creëren. In dit artikel gaan we verder in op welke verlichting geschikt is voor verschillende ruimtes.

Verlichting muur

Welke verlichting past bij mijn slaapkamer

Uit onderzoek is gebleken dan je ongeveer een derde van je leven in je slaapkamer bent. Het is daarom nog belangrijker om een plek te creëren die bij je past en waar je graag je tijd wilt spenderen. In je slaapkamer wil je vaak dat het een rustige kamer is met neutrale kleuren. Je wilt immers helemaal tot rust kunnen komen in deze kamer. Dit kun je ook toepassen in je verlichting.

Een leuke manier om sfeer aan je slaapkamer te geven is door het gebruik van dimlichten. Dimlichten zorgen ervoor dat het licht iets minder fel wordt en creëert een rustgevende ruimte. Wil je echt een speciaal element in je verlichting dan kun je ook overwegen om kleur lampen te gebruiken, bijvoorbeeld de Philips Hue. Je kan op deze manier iedere gewenste kleur aan je kamer geven en zo ook de kleur die op dat moment bij je stemming past.

Verlichting lamp

Werkkamer verlichting

Voor de werkkamer maak je gebruik van hele andere verlichting. Vaak wordt er gebruik gemaakt van sta lampen zodat je meer licht hebt op de plaatsen waar dit nodig is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan je bureau of aan een leesstoel. Vaak wordt er gebruik gemaakt van een bureaulamp die je gemakkelijk kunt verplaatsen en verzetten. Het is ook een leuk idee om een grotere staande lamp te gebruiken die je boven je zitplaats kunt hangen. Let bij het gebruik van een grotere staande lamp wel goed of de stijl van de lamp ook bij de rest van de ruimte past. Een grote lamp is namelijk heel bepalend voor de sfeer in je kamer. Wil  je in je werkkamer een industriële stijl dan kun je beter voor een lamp kiezen met veel metaal elementen in de lamp verwerkt.

Verlichting woonkamer

Welke verlichting kan ik het beste in mijn woonkamer gebruiken

In de woonkamer komt iedereen de gehele dag samen, daarom wil je ook dat de verlichting hierop aangepast kan worden. In deze ruimte is het net zoals bij de slaapkamer ideaal om dimlichten te gebruiken. Je kan op deze manier ook ‘s avonds een gezellige sfeer in je woonkamer creëren. In een woonkamer heb je ook vaak verschillende zithoeken. Probeer daarom ook te variëren met verschillende soorten lampen zoals een staande lamp, hanglamp, tafellamp enz. Zo kun je de beste verlichting voor die hoek plaatsen. Een leuk idee is om een aantal hanglampen met verschillende stijlen bij elkaar te hangen. Je geeft op deze manier een speelse uitstraling aan je inrichting.

Je verlichting verschilt dus heel erg in de ruimtes van je huis. Dit artikel heeft je hopelijk meer inzicht gegeven over de mogelijkheden en  je meer inspiratie gegeven. We wensen je veel plezier en succes bij het inrichten van je huis.