Douchen is iets wat we bijna dagelijks doen. Het is vaak een moment van rust na een lange dag of juist even lekker opfrissen voor een nieuwe dag. Kortom een douche is niet weg te denken in de badkamer. Een belangrijk onderdeel van een douche is de douchewand.  Er zijn tegenwoordig enorm veel verschillende douchewanden. Bij het kopen van een douchewand is het belangrijk om te letten op details zoals bevestigingswijze, dikte en de kleur van het glas. Deze details zijn van belang om de douchewand te laten passen bij het badkamer design.  Een van de meest gebruikte douchewand is de glazen douchewand.

Glazen douchewand

Een glazen douchewand komt eigenlijk het vaakst voor, maar hierin heb je ook enorm veel keuze. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor helderglas, matglas, spiegelglas, melkglas, rookglas of chinchilla glas. Alle glazen douchewanden zijn voorzien van veiligheidsglas. Bij het uitzoeken van een douchewand is het belangrijk om van te voren te bepalen hoeveel wanden je graag wil hebben.  Dit heeft namelijk invloed op je glaskeuze. Als het aantal wanden en het type glas gekozen is, ga je kijken naar het douchedeurbeslag.  Je hebt hieruit de keuze tussen chroom, zwart of aluminium. Kies bij voorkeur een kleur die aansluit op de rest van de badkamer inrichting.

douchewanden

Douchecabine

Als je snel en gemakkelijk een douche in je badkamer wil plaatsen, ga dan voor een douchecabine. Dit is een complete douche.  De douchecabine van Douche Concurrent zijn totaaloplossingen voor een zeer nette prijs. Net als bij de douchewand heb je bij een douchecabine ook veel keuze. Bij een douchecabine moet je letten op details zoals vorm, type deur en kleurglas. Je kunt kiezen uit de vormen zoals vierkant, kwartrond, rechthoek of vijfhoek. De vorm van je douchecabine hangt grotendeels af van de badkamer en hoe je die wil inrichten. Het is belangrijk om van te voren te bepalen waar de douchecabine komt te staan. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om een verlichte douchecabine aan te schaffen. Bij het kiezen van een douchecabine heb je bij Douche Concurrent veel keuze uit verschillende merken zoals Diamond line, Wiesbaden en Sanilux.  Met al deze tips zijn we er zeker van dat je de perfecte douche uitzoekt voor je badkamer en dat je heerlijk kunt genieten van je momentje rust onder de douche.