Nu de najaar periode eraan komt, gaan de radiatoren weer aan. Bijna gedachteloos genieten we van de stralingswarmte. Maar behalve functioneel, zijn radiatoren tegenwoordig ook erg plezierig om naar te kijken. Ze mogen gewoonweg gezien worden.

Zo is de verticale radiator, die haar intrede in de jaren 90 deed, niet meer uit onze woningen weg te denken. In beginsel werd dit type radiator vooral in de badkamer gemonteerd, met als bijkomend voordeel dat vochtige handdoeken lekker snel droogden. De uitvoering was vrij eenvoudig. De kleuren waren meestal tot wittinten beperkt. Wilde je heel gek doen, dan koos je voor een uitvoering in RVS.

Verticale radiator

Verticale radiatoren komen altijd tot zijn recht

Een verticale radiator komt eigenlijk door de hele woning tot zijn recht. Maak er een heuse blikvanger van door het als een meubelstuk te zien. De vormgeving varieert van verticale lamellen, horizontale ronde of vierkante buizen, asymmetrische uitvoeringen, tot licht gebogen uitvoeringen en veel, héél veel, andere varianten. Verbaas je over de kleuren en het aanbod. Er zijn wel 8.000 soorten verkrijgbaar!

Verticale radiators

Ga de hoogte in met verticale radiatoren

Juist op hele smalle, hoge, muren kun je prima een designradiator plaatsen. Zo houd je andere wanden vrij van radiatoren. Daardoor kun je makkelijker met je inrichting afwisselen. De badkamer is, zoals al aangehaald, de meest voor de hand liggende plek voor deze radiator. Maar er zijn zoveel méér ruimtes geschikt. Kies op de kinderkamer een model in een primaire kleur. Wijs je kleintje er wel op dat het geen klimrek is. In de keuken mag er ook geen ontbreken. Een model met een front uit één geheel, wordt met magneten een memobord. Handig voor je afspraken, kunstwerken van de kids of dat lekkere recept. De hal is vaak een ondergeschoven kindje. Plaats daar ook eens een verticale radiator. Stem vorm en kleur af op de trap of de kapstok. Een mooie, warme, ontvangst. Je kunt ook voor een wat traditioneler model in een onopvallende kleur kiezen. Verf de wand erachter dan in een trendy kleur. Succes verzekerd!

Een verticale radiator? Warm aanbevolen! Er is vast nog wel een wand vrij.