Zijn je eetkamerstoelen helemaal doorgezakt? Of zitten ze vol vlekken en kan je het echt niet meer aanzien? Dan is het tijd om nieuwe eetkamerstoelen uit te zoeken. Maar hoe vind je de juiste? Met deze tips moet het lukken!

Kijk eerst naar je tafel

Als je toe bent aan nieuwe eetkamerstoelen, is het verstandig om ook eens even goed te kijken naar je eettafel. Is die ook aan vervanging toe? Kies dan eerst een tafel uit. Of misschien heb je net een nieuwe tafel gekocht en wil je daar mooie stoelen aan toevoegen.

Ben je tevreden over de tafel, dan ga je kijken welke stoelen erbij passen. Daarbij is de hoogte belangrijk. Het is handig als je de stoelen goed onder de tafel kan schuiven, zodat je er niet tegen aan loopt. Verder moeten de stoelen hoog genoeg zijn, zodat je comfortabel aan tafel zit. Bedenk ook, dat als je grote stoelen wilt met armleuningen, er minder aan een tafel passen. Heb je kinderen, dan heb je natuurlijk meer stoelen nodig dan wanneer je alleen of met zijn tweeën bent. Maar ook als er vaak gasten komen eten, heb je meer stoelen nodig.

Bedenk welke stijl bij jouw huis past

Volg je de nieuwste trends en is jouw huis helemaal hip ingericht? Dan kies je natuurlijk voor moderne stoelen, in een kleur en vorm die past bij je interieur. Je kan er voor kiezen om één ontwerp stoel in verschillende kleuren te kopen. Of je gaat nog een stapje verder; je koopt allerlei verschillende stoelen. Verander je vaak de kleuren in je huis? Dan is het misschien handig om stoelen te kopen met hoezen die je kunt vervangen. Op die manier kun je na een tijdje voor een ander kleurtje gaan. Of zelfs een printje.

Kies het materiaal

Het materiaal waar de stoel van gemaakt is, bepaald grotendeels de stijl. Stoelen bekleed met stof stralen warmte uit. Hout past bij een landelijk huis en leer is mooi bij een industrieel interieur. Plastic stoelen staan leuk in een modern huis, en zijn makkelijk schoon te maken. Let er op, dat een hip design niet altijd even stevig is. Vooral niet als het goedkopere eetkamerstoelen zijn. Wil je designer stoelen van goede kwaliteit, dan zal je daar ook voor moeten betalen.

Uiteindelijk zal je er over na moeten denken hoe belangrijk je het vindt dat de stoelen lekker zitten. Zit je veel aan tafel, omdat je er bijvoorbeeld ook aan werkt? Dan moeten de eetkamerstoelen wel comfortabel zijn. Zo niet, dan is het comfort minder belangrijk en kies je gewoon de eetkamerstoelen die jij het mooiste vind!

Bron: 123verbouwen.nl