Overweeg je om op korte of lange termijn een rolluik aan te schaffen? Begrijpelijk dat je in dat geval nog even alle voordelen van een rolluik terug wilt lezen. Want dat die er zijn, dat staat als een paal boven water.  MyLovelyHome licht ze uit, zodat jij alleen nog maar hoeft te beslissen of je een rolluik wilt aanschaffen of niet.

1. Hele jaar voordeel van

Zomer, winter, herfst en lente; een rolluik is het hele jaar van dienst. Hoe dat komt? Heel simpel. In de zomer zorgt een rolluik er namelijk voor de warmte buiten blijft, terwijl het in de winter juist de kou buiten de deur houdt. Dit geeft een enorm voordeel tegenover bijvoorbeeld screens, die niet bestand zijn tegen extreme kou of vorst. Met een rolluik kun je met een gerust hart de winter in, dat is zeker.

rolluik

2. Rolluik houdt ook geluid buiten

Een ander duidelijk voordeel dat een rolluik heeft is de geluidsisolatie die het biedt. Helemaal in een land als Nederland, dichtbevolkt en vol met wegen en sporen, kan een rolluik net dat verschil maken tussen een goede en slechte nachtrust. Niet alleen in de slaapkamer biedt dit voordelen, maar zeker ook in de huiskamer of dergelijke. Rustig TV kijken is er met een rolluik zeker bij.

3. Veiligheid

Wil je dat je huis nooit op Opsporing Verzocht komt? Ook dan kan een rolluik een factor zijn! Als je bijvoorbeeld niet thuis bent, kun je dat gewoon dichtdoen. Dit verkleint de kans op inbraak aanzienlijk, wat het een stuk prettiger maakt om met een gerust hart op vakantie te gaan. Met verschillende rolluik onderdelen heb je ook nog eens de keuze om rolluiken te digitaliseren, met sensors op afstand en afstandsbedieningen. Een ideale veiligheidsmaatregel, dus.

4. Geen licht in huis

We hebben hierboven al enkele punten benoemd waardoor de kwaliteit van de nachtrust toeneemt, maar de belangrijkste wellicht nog niet: Rolluiken zijn uitermate geschikt om verduistering te bevorderen. Ze houden licht uitstekend tegen, wat het ideaal maakt om de nodige slaapuren te maken. Ook voor mensen met nachtdiensten is dit een uitermate fijne oplossing.

5. Rolluik is vriend van de portemonnee

Het vijfde en laatste voordeel wat we benoemen is er een die voor veel mensen zeer belangrijk is: op de korte termijn zijn rolluiken goedkoper  dan bijvoorbeeld screens, terwijl ze op lange termijn goedkoper zijn dan elke oplossing. Airco is duur, slechte nachtrust waar mogelijk nog duurder. De puntsgewijze kosten hangen natuurlijk af van het type, model en afmetingen, maar de secundaire besparingen dien je ook zeker mee te nemen in de overweging.

geld

Lees hier meer inspiratie-blogs van MyLovelyHome.