Hoe creëer je een jaren 50 woonstijl?

De stijl van de jaren 50 is bij velen al jaren favoriet en wint nog steeds aan populariteit. Dat zien we niet alleen terug in kleding en accessoires, maar ook in interieurs. Ben je zelf ook jaren 50 fan en durf je een retro woonstijl aan? Met onze tips tover je jouw woning om tot een paradijsje in fifties stijl.

Gebruik warme kleuren

Typische retro kleuren zijn warme, diepe kleuren zoals bruin, oranje, mosgroen en okergeel. Maar ook pasteltinten, zoals poederroze of mintgroen zien we veel terug in een retro woonstijl. Ga aan de slag met verf of voorzie (een van) je muren van een nieuw behangetje. Gaat het verven van je muren je iets te ver? Dan kun je natuurlijk ook gewoon gaan voor leuke meubels en accessoires in deze typische jaren 50 kleuren.

De juiste materialen

Hout is een zeer populair materiaal dat we veel terug zien in retro interieurs. Qua stoffen voor gordijnen en meubilair zien we juist wat luxere materialen terug, zoals zijde, satijn en soepel leer. Ook plastic voorwerpen in felle kleuren mogen niet ontbreken in een jaren 50 woonstijl.

Meubels met ronde vormen

Typerend voor de jaren vijftig zijn meubels met ronde vormen. Stoelen, banken en tafels hebben allemaal de ronde vormen die we herkennen uit de American diners. Bekijk bijvoorbeeld eens de kleurrijke retro barkrukken van Bel Air die geweldig staan in een keuken met een jaren 50 thema.

De juiste accessoires

Maak je fifties interieur compleet met de juiste accessoires. Denk bijvoorbeeld aan een oude platenspeler, een retro radio, filmposters of neonverlichting. Ook planten staan erg goed in een jaren 50 interieur. Denk hierbij aan groene kamerplanten, zoals cactussen en vetplanten.

Volg deze tips en tover je woning om tot een waar jaren 50 paleisje!