Ben je de trotse eigenaar van een nieuwbouwwoning? Gefeliciteerd! Als de rijplaten en al het bouwverkeer uit de omgeving zijn verdwenen, is het tijd om het echt als het jouw thuis te laten voelen. Wat is een betere manier om dat te doen dan door de buitenkant van je huis wat persoonlijkheid te geven? Het goede nieuws is dan ook dat er tal van geweldige ideeën zijn om je voortuin op te fleuren. In dit artikel geven we je 4 tips om je op weg te helpen – allemaal zorgen ze voor een warme, uitnodigende sfeer aan de buitenkant van jouw mooie nieuwe huis.

Bepaal de gewenste stijl

Bij het inrichten van de voortuin is het nuttig om een stijl te kiezen. Bij iedere stijl passen namelijk andere keuzes. Ga je voor een moderne of minimalistische stijl? Dan kun je het beste kiezen voor een tuinindeling met strakke lijnen en perfect gesnoeide heggen. Als je van een industriële stijl houdt, decoreer dan de tuin met een of meerdere bloembakken van hout of beton. Wil je een meer elegante tuin aanleggen? Zorg dan dat je sierlijke bloembakken aanschaft, die zowel in de zomer als in de winter vol zitten met kleurrijke bloemen. Ben je op zoek naar ideeën voor een romantische tuin? Kies dan voor het opdelen van de tuin in kleine hoekjes en gezellige verlichting.

Onderhoudsvrij: ja of nee?

Heb jij groene vingers? Dan wil je misschien een voortuin waar jij je uren kunt vermaken. Zet in dat geval mooie planten in de grond, creëer een afsluiting van je tuin door middel van struiken en zaai zelf gras. Maar als je geen groene vingers hebt, of hier geen tijd voor hebt, dan is het slim om te gaan voor een onderhoudsvriendelijke tuin. Je kunt dan een paar bloembakken plaatsen, tegels neerleggen en een hek van hout als afsluiting van de tuin monteren.

Toevoegen van diverse accessoires

Naast het plaatsen van planten en tuinafsluitingen in je voortuin, is het een goed idee om extra decoraties te plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan twinkelende lichtjes door middel van een lichtslinger of ga juist voor een functionele lamp bij de voordeur. Of heet gasten welkom door een welkomstbord op bij de voordeur te hangen.

Heb je een grotere voortuin? Dan kun je ook kiezen voor het plaatsen van een gezellig bankje. Je zou eventueel ook stoelen en een tafel in je tuin kunnen zetten. Dit is vooral fijn als de voortuin op het zuiden ligt. Zo geniet je nog meer van je tuin en je maakt ook direct sneller contact met de rest van de buurt! Maar let bij alle keuzes wel op of dit past bij de eerder gekozen stijl.

Stalling van de fietsen

Stal jij ook een of meerdere fietsen buiten? Dan is het fijn om deze aan de voorkant van je huis te plaatsen. Zo kun je snel de weg op! Maar je wilt natuurlijk niet een tuin vol met fietsen zien als je thuiskomt. Je kunt in dat geval een fietsbox toevoegen. Zo zijn de fietsen niet zichtbaar en staan ze direct droog. En er is altijd wel een fietsbox die bij de gekozen stijl past. Je kunt namelijk kiezen voor een fietsbox gemaakt van hout, metaal of kunststof.