De dagen zijn korter en de temperaturen niet al te hoog. Tijd om van je huis een fijne plek te maken, zodat je niet somber wordt tijdens de mistige en grauwe dagen. Gelukkig zijn hier voldoende manieren voor. Of je nu een groot budget beschikbaar hebt of een wat kleiner budget; voor iedere portemonnee zijn er opties. We delen graag enkele van onze favoriete manieren om je huis deze winter een (kleine) makeover te geven, zodat je deze periode extra knus maakt.

Tip 1: Gezellig licht

Als je op zoek bent naar een gezellige sfeer, ga dan aan de slag met verlichting! Of het nu voor je keuken of woonkamer is;

het instellen van de juiste verlichting kan je ruimte totaal veranderen. Installeer bijvoorbeeld verlichting met de mogelijkheid om het te dimmen of kies voor tafellampen met warmwitte LED-lampen om een intieme sfeer te creëren. Als je meerdere lampen in dezelfde ruimte hebt, probeer dan hun krachten te combineren om een uniek effect te creëren.

Tip 2: Kies voor warme kleuren

Een ander idee is om warme kleuren toe te voegen aan je interieur. Warme kleuren kunnen zelfs de saaiste ruimte gezellig en uitnodigend maken. Je kunt warme kleuren toevoegen in accessoires, maar je kunt ook kiezen voor een nieuwe kleur op de muren. Denk bij het selecteren van kleuren aan bijvoorbeeld terra, rood en okergeel. Zijn dit niet jouw kleuren? Dan kun je ook kiezen voor accessoires met de kleuren goud, messing of koper. Dit zijn warme tinten en passen zich makkelijk aan andere kleuren aan.

Tip 3: Voeg een elektrische haard toe

Als je op zoek bent naar wat warmte en comfort in jouw huis, dan is het toevoegen van een elektrische haard een geweldige optie. Met een grote verscheidenheid aan opties die tegenwoordig op de markt zijn, kun je iets vinden dat past bij elke stijl of budget. Van modellen voor aan de muur tot aan een elektrische haard als roomdivider.

Een elektrische haard ziet er niet alleen gezellig uit in elke kamer, maar het is ook eenvoudig te installeren. Dit komt omdat er geen gedoe is als het gaat om een rookkanaal, zoals bij een traditionele houtgestookte open haard wel het geval is. Een aanrader is om te kiezen voor een elektrische haard van British Fires. Dit is een luxe designhaard, met een vleugje Britse klasse tegen een schappelijke prijs.