‘Colorblocking’, een hele vrolijke en kleurrijke trend. Helemaal hot, hip en trendy in 2018! Door opvallende en gedurfde kleuren en combinaties te kiezen gaan we voor een spannend en gewaagd interieur.  We gaan lekker gek met okergeel, knalrood, fel oranje, smaragd groen en fuchsia roze. Colorblocking is overgewaaid van de modewereld, en inmiddels ook een echte interieurtrend! Ben jij niet bang voor een beetje kleur? En wil je weten hoe je deze trend succesvol kunt toepassen? Lees dan snel verder!

colour block

Contrasterende kleuren

Het klinkt heftig, maar door contrasterende kleuren te kiezen, kun je veel diepte in je interieur creëren. Bij ‘colorblocking’ gaan we het liefst voor meerdere kleuren.  Hoe meer contrast, hoe beter! We hebben het hier over felle, sprekende kleuren. Je kunt denken aan  kobaltblauw, knalrood, okergeel etc. Colorblocking betekent letterlijk het gebruiken van blokken kleur. Het is dus ook niet gek dat we op een muur verschillende kleurblokken gaan gebruiken. Wanneer je hier erg enthousiast van wordt kun je ook er ook voor kiezen het plafond mee te schilderen.

Ondanks dat het de naam colorblocking heeft, hoef je niet per se voor blokken te kiezen. Wanneer je hier niet zo fan van bent, kun je ook gaan voor vormen als driehoeken en cirkels. Dit zorgt voor een wat speels effect. Wanneer je het afwisselt met rustigere kleuren eromheen geeft dit een mooi moderne look. Het is wel belangrijk dat je de strakke lijnen aanhoudt!

colour block

Lichte versie van colorblocking


Wil je toch niet te groots uitpakken? Dan kun je voorzichtig beginnen met wat kleinere color blocks in je huis. Je kunt er voor kiezen maar een deel van je muur in een kleur te schilderen en de andere muren met rust te laten. Laat het meer terugkomen in je meubels, door bijvoorbeeld een reeks okergele kussens op je bank of door je kastjes in een andere opvallende kleur te schilderen. Ben alleen niet te voorzichtig als je voor deze trend kiest, een beetje lef is wel nodig!

Wanneer deze contrasterende kleuren je nog steeds te gewaagd klinken, kun je ook voor ’ton sur ton’ gaan. In dit geval ga je voor een pallet met verschillende kleurtinten. Als je van lichtere kleuren houdt kun je kiezen voor pasteltinten. Pastelkleuren zijn erg goed te combineren, wat het ideaal maakt voor colorblocking! Deze zachte kleurentinten zorgen voor een minder dramatische, prachtige uitstraling.

colour stoelen

Leuke meubels bij Color blocking

Kun je nu al niet genoeg krijgen van deze trend? Ga dan niet alleen voor de gekleurde muren, maar neem ze ook mee in je meubels.  More is more geldt bij color blocking! Wat meubels betreft zijn geometrische vormen ook helemaal hip in 2018, en leuk te combineren met de color block trend! Je kunt het terug laten komen in je interieur, maar ook in decoratie als een ronde spiegel of vloerkleed. Met deze geometrische vormen kun je het beter wel iets rustiger aan doen. Hier houden we wel van het principe less is more.

Voor leuke meubels kun je een kijkje nemen bij wehkamp.nl/woonstijl.

colourblocking
color block interieur

Inspiratie

We hebben hier nog een aantal leuke meubels voor je op een rijtje gezet ter inspiratie! Er zijn veel nieuwe hippe items voor deze trend.

color blocking meubels

1. Whkmp’s own 3-zitsbank Pandora, 599 euro; 2. Tenzo dressoir Dot, 649 euro; 3. Vitra kapstok Hang it All Rood, 268 euro; 4. Karlsson Vintage Round