Boren in je muur doe je zo!

Je hebt een prachtig schilderij gevonden voor in je kamer, of je hebt nog wat leuke fotolijstjes op te hangen. We proberen het meestal te vermijden, maar iedereen komt er een keer voor te staan: je moet een gat boren in de muur. Een gat maken in de muur klinkt erg gemakkelijk en misschien is dat ook wel zo. De moeilijkheidsgraad ligt hem echter in het boren van een mooi gat. Maar hoe pak je dit eigenlijk aan? En welke materialen heb je hiervoor nodig? Kluzzen.nl heeft ruime ervaring in het verrichten van leuke doe-het-zelf klusjes. In dit artikel delen we een paar handige tips voor het boren van een mooi gat.

 

#1 Materialen voor boren in muur

Als je een gat in de muur wilt boren is het eerst belangrijk dat je de juiste materialen tot je beschikking hebt. Over het algemeen heb je een potlood voor het aftekenen, een boormachine, plug, schroef en tape nodig. Dan is ook nog belangrijk om te weten welke boor je eigenlijk precies nodig hebt voor het materiaal waar je mee te maken hebt. Boor je in glas of steen? Vraag dan om hulp aan een winkelmedewerker voordat je de materialen in huis haalt, zo ben je er in elk geval zeker van dat je de juiste materialen tot je beschikking hebt.

 

#2 Pas op de leidingen!

Het gevaarlijkste wat je kan doen tijdens het gat in muur boren is het raken van leidingen. Om dit te voorkomen is het verstandig om een leidingzoeker te gebruiken tijdens het uitvoeren van de klus. Zorg er tevens voor dat je nooit in de nabije omgeving van een stopcontact boort om nare ongelukken te voorkomen.

 

#3 Teken uit waar je het gat wilt hebben

Als je de plek gekozen hebt waar het gat moet komen is het belangrijk om deze op de juiste manier af te tekenen. Gebruik hiervoor een potlood of gebruik een stukje tape om de plek duidelijk af te tekenen. Zo gaat het boren een stuk effici├źnter.

 

#4 De diepte van het gat

Dan is het tijd voor het echt werk: het boren van het gat in de muur. Nu is het alleen nog zaak om rekening te houden met de gewenste diepte van het gat. Leg de plug op de boor en geef met een stipje van een stift aan tot hoever je moet boren. Zo weet je zeker dat je de juiste diepte bereikt en hoef je je daar geen zorgen over te maken tijdens het boren zelf. Houd de boor altijd recht tijdens het boren zelf en zorg ervoor dat je je aandacht erbij houdt. Nadat je de juiste diepte hebt bereikt is het tijd om de plug erin te doen. Gaat dat wat moeilijk? Gebruik dan een hamer om hem er makkelijker in te krijgen. En voilà: het perfecte gat in de muur.