Het is belangrijk dat je huis bij je past en een manier om dit te doen is door je huis in te richten in de stijl die jij leuk vindt. Een van die stijlen is een bohemian stijl. In dit artikel gaan we verder in op de bohemian stijl en hoe jij het beste deze stijl kunt toevoegen aan je interieur.

Bohemian interieur

Het kiezen van je kleuren

De bohemian stijl is een hele brede stijl. Je kan het zo kleurrijk en uitgesproken maken als je zelf wilt. Het is een stijl waarbij je al je creativiteit in kwijt kunt door veel verschillende patronen en kleuren met elkaar te combineren. Een bohemian stijl maakt vaak gebruik van oosterse invloeden door bijvoorbeeld veel warme kleuren en goud te gebruiken in de stoffen en materialen. De kleuren zijn voornamelijk gebaseerd op aardse en specerijkleuren.

Bohemian hangmat

Doordat er veel gebruik wordt gemaakt van kleuren binnen deze stijl is het verstandig om de basis van je huis neutraal te houden. Kies bijvoorbeeld voor de muren een lichte kleur of wit zodat je helemaal uit kunt pakken met de kleuren van je meubels en accessoires. Wil je nu echt een uitgesproken interieur en er echt voor gaan? Dan kun je natuurlijk ook kiezen voor een opvallende kleur op de muren. Denk bijvoorbeeld aan rood, oranje of azuurblauw.

Boho slaapkamer

Materialen die passen bij een bohemian stijl

Niet alleen veel kleuren kun je binnen de bohemian stijl met elkaar combineren, maar ook de materialen en texturen worden gecombineerd. Je kan dit goed toepassen door veel verschillende kussens te gebruiken van verschillende materialen en kleuren. Op deze manier kun je een neutrale kamer of bank wat meer opvrolijken. Een onderdeel waar veel gebruik van wordt gemaakt binnen de bohemian stijl is een mooi kleed. Kies hierbij ook voor natuurlijke materialen voor je kleed, bijvoorbeeld wol, linnen of sisal. In de kleden is vaak een grafische print verwerkt en je kan ook kiezen om de kleuren terug te laten komen in het kleed. Er wordt soms ook gekozen om een kleed tegen de muur te hangen. Zo heb je meteen veel kleur in je ruimte en kun je dit ook nog verwisselen met andere wanddecoratie. Net zoals bij de kleurkeuzes is het belangrijk om natuurlijke materialen in je interieur terug te laten komen, bijvoorbeeld wol, hout, riet, aardewerken en rotan.

Boho woonkamer

Welke accessoires moet ik kiezen?

Binnen de accessoires kun je helemaal uitpakken met een bohemian stijl. Zoals eerder al vermeld kun je kiezen voor de natuurlijke materialen, zoals goud en zilver. Maar je kan ook echt de natuur in je woning terug laten komen door planten in je interieur te plaatsen.

Bohemian accessoires

Hopelijk heb je meer inspiratie en ideeën gekregen voor je interieur. Je kan je interieur zo uitgesproken inrichten als je zelf wilt. Binnen deze stijl kun je al je creativiteit kwijt. We wensen je veel plezier bij het inrichten van je woning.