De bohemian interieurstijl is al tijden niet meer weg te denken bij veel mensen thuis, en dat is ook niet zo gek. Door de natuurlijke materialen, vele kleurencombinaties en een tal van accessoires maak je van ieder huis een gezellig thuis. Het geeft je het hele jaar door het gevoel dat je op vakantie bent in je eigen huis door de Ibiza vibes die de interieurstijl uitstraalt. Daarnaast kan de boho stijl makkelijk gecombineerd worden met andere interieurtrends waardoor je je huis helemaal eigen kan maken! Maar wat zijn nu typerende accessoires voor deze bohemian trend en hoe kan jij deze terug laten komen bij jou thuis?

Urban jungle

Planten zijn er in zoveel verschillende soorten en maten dat het moeilijk kan zijn om een juiste selectie te maken voor in je huis. Gelukkig maakt dat bij de boho interieurstijl helemaal niets uit. Er kan volop gemixt worden met allerlei planten om je eigen urban jungle te creƫren! Wil je het echt helemaal bohemian houden? Zorg dan niet alleen voor verschillende planten, maar speel daarnaast ook met hoogtes. Hang een aantal planten op, laat wat potten op de grond staan en zet sommige planten op tafeltjes of andere verhogingen.

Pampas pluimen

pampas gras

Niet alleen planten, maar ook pampasgras past helemaal in dit sfeertje thuis. Tegenwoordig zijn deze volle pluimen in elke interieurwinkel te vinden en in welke kleur dan ook. Zo heb je altijd een kleur die in jouw interieur past. De neutrale pluimen passen in ieder interieur, maar wil je een keer echt verandering? Ga dan voor opvallende kleuren die in contrast staan met elkaar. Combineer bijvoorbeeld oranje pluimen met groen of ga voor bordeaux rood met blauw pampasgras.

Boho vintage

boho vintage interieur

Je geeft je interieur net even wat meer karakter wanneer je enkele vintage elementen terug laat komen. Denk bijvoorbeeld aan een vintage tapijt, klassieke koffers of een retro-platenspeler. Wil je nog een stapje verder gaan? Vervang dan een of meerdere meubels door een vintage model.

Bamboe & Rotan

Rotan lamp

Zeg je bohemian, dan zeg je rotan. Rotan is een natuurlijk riet product wat enorm op bamboe lijkt. Doordat het een natuurlijk product is, geeft het een warme en gezellige sfeer in je huis. Wat je veel terug ziet komen in deze stijl zijn gevlochten accessoires en bloem vormige meubels. Je kan het zo gek niet bedenken of er is een accessoire gemaakt in deze stijl. En het fijne hiervan is, niets is te veel! Dus combineer zoveel manden, kussens, windlichten of dienbladen als jij zelf wilt en leef je helemaal uit.