Of je nu thuis of op kantoor werkt. Je wilt een mooie en handige werkplek. Zodat je goed achter je scherm of je laptop zit en van alle gemakken voorzien bent. Maar hoe zorg je voor het inrichten van de ideale werkplek? Lees onze 8 tips hoe je dit het beste kunt aanpakken.

Tip 1. Koop een goed bureau

Zorg er allereerst voor dat je een goed bureau koopt. Die je eventueel in hoogte kan verstellen. Zo kan je met een rechte rug achter een bureau zitten terwijl je het toetsenbord bedient. Ook voor je ogen is het beter dat je recht op een scherm kijkt. Bij het selecteren van een nieuw bureau heb je vaak de keuze uit een bureau met T-poten of vier poten. Hulp nodig bij het kiezen van een goed bureau? Neem dan eens een kijkje bij OfficeCity, want zij zijn gespecialiseerd in kantoormeubilair en kantoorinrichting.

Tip 2. Kies een hoekbureau

Wil je meer ruimte? Om bijvoorbeeld pennenbakjes of archiefbakjes te plaatsen? Dan kan een hoekbureau ook een mooie optie zijn. Met een hoekbureau heb je iets meer bewegingsruimte en kan je veel zaken op het bureaublad kwijt. Hoekbureaus zijn ook erg prettig voor mensen die met meerdere schermen of systemen werken. 

Tip 3. Overweeg een zit sta bureau

Ben je bang om de hele dag te zitten en wil je af en toe in beweging zijn of staan terwijl je geen werk wilt missen? Dan is een goed zit-sta bureau een goede optie. Aan deze bureaus kun je zowel staan of zitten.

Tip 4. Klaptafel bij beperkte ruimte

Heb je thuis geen ruimte om een permanent bureau neer te zetten? Kies dan voor een klaptafel. Deze klap je in als je klaar bent en kan je wegrijden naar een plek waar het bureau niet meer in de weg staat. 

Tip 5. Bespaar niet op je bureaustoel

Naast een goed bureau heb je ook een goede bureaustoel nodig. Die niet alleen lekker zit, maar ook rug- en nekklachten voorkomt. Bureaustoelen heb je in verschillende soorten en maten en het advies is om goed te kijken naar een ergonomische bureaustoel. En het is belangrijk om niet op de bureaustoel te bezuinigen. Zeker niet als je 38 uur of meer werkt.

Tip 6. Gebruik een laptopstandaard

Een andere methode om goed en rechtop achter je bureau zitten is door een laptopstandaard te gebruiken. Hier plaats je de laptop op een verhoging zodat je er beter bij kunt. Werk je met (extra) beeldschermen die niet in hoogte verstelbaar zijn? Dan zijn monitorarmen een uitkomst! Let er wel op dat je monitor VESA-bevestigingspunten heeft om deze op een monitorarm te kunnen schroeven. 

Tip 7. Creëer een gezellige werkomgeving

Een beetje gezelligheid kan geen kwaad, want je wilt immers wel prettig werken. Daarom is het handig om een plantje op je bureau neer te zetten. En dan liefst een klein plantje dat ook weinig onderhoud nodig heeft. Je hebt immers weinig tijd om het plantje te verzorgen.

Tip 8. Kies de juiste materialen

Let er ook op dat je met goed materiaal werkt. Niet alleen een goed bureau of een goede bureaustoel zijn belangrijke zaken, maar een ergonomische muis en toetsenbord kan ook al veel rug- en nekklachten voorkomen. En vergeet de muismat niet!