Een tuin is een eigen stukje natuur waar jij kunt genieten van bijvoorbeeld de zon, frisse lucht of het geluid van de vogels. Het is dus zeker geen onbelangrijk gebied van een huis. Om een tuin zo comfortabel mogelijk te maken kun je gebruik maken van een aantal tuin ideeën. Hierdoor tover jij jouw tuin om in een ideale plek om te tijd door te brengen.

1. Lounge hoek

En plek in de tuin om lekker te genieten van een glas drinken is natuurlijk een must. Je kunt er natuurlijk stoeltjes neerzetten, maar na een aantal uur krijg je dan waarschijnlijk last van je rug. Zorg dus dat je een fijne lounge hoek in de tuin hebt met een zachte ondergrond. Zo kun je eventueel gaan liggen om een boek te lezen. Er zijn verschillende loungesets die te krijgen zijn, maar je kunt er ook een zelf maken. Door pallets op te stapelen kun je bijvoorbeeld een loungehoek maken en zelfs een tafel voor erbij.

2. Kussens

Kussens maken alles meer comfortabel. Je kunt bijvoorbeeld kussens gebruiken op een lounge set om nog fijner te zitten, of een kussen op een picknickbank in jouw achtertuin. Let wel op dat je kussens gebruikt die tegen de verschillende weersomstandig heden bestand zijn. Om elke dag de kussens naar buiten en naar binnen te doen kan soms vergeten worden, en om dit te voorkomen kun je de kussens lekker buiten laten liggen zonder hierover zorgen te maken.

3. Kunstgras

Een ander idee dat je kunt inzetten om jouw tuin aangenaam te maken is om gebruik te maken van kunstgrassen. Door de zachte ondergrond kun je met blote voeten rondlopen zonder in iets hards te staan. Je kunt daarvoor ook kiezen voor natuurlijk gras, maar dat geeft weer wat onderhoud. Zo hoef je met kunstgras niet het gras te maaien, onkruid weg te halen of in te zaaien wanneer het niet goed groeit.

Weersomstandigheden hebben ook geen invloed op kunstgras. Het water kan makkelijk weglopen door de gaatjes in de onderkant van het kunstgras. Zo loopt overtollig water weg in de grond en heb je geen grote plassen water en dus modder in de tuin. Makkelijk en ideaal om jouw tuin aangenamer te maken!

4. Vuurkorf

Na een warme dag kan het goed afkoelen in Nederland. Wat is er fijner dan een vuurkorf aansteken op het einde van de dag. Met een aantal marshmallows kun je samen met de kinderen genieten van de warmte en een heerlijk gesmolten marshmallow. Een vuurkorf kun je in de tuin laten inbouwen, maar je kunt er ook een los kopen. Dit is dan meestal een losstaande korf waar je houtblokken in kunt leggen zodat het vuur gemaakt kan worden.

Wil je het hout voor een vuurkorf in de tuin bewaren? Let dan wel op dat dit overdekt is. Wanneer het hout nat wordt kun je er eigenlijk niks meer mee. Het is dan erg lastig om er een vuurtje van te maken doordat het vocht bevat. Leg het hout bijvoorbeeld in een schuur of onder een overkapping.

5. Stuk schaduw

In de zon zitten is natuurlijk erg fijn, maar te lang in de zon zitten is niet alleen slecht voor je huid, het kan ook te warm worden. Zorg dan voor een stukje schaduw in de tuin zodat je hier kunt terugtrekken wanneer je het even hebt gehad met de zon. Je kunt voor schaduw zorgen met een soort doek boven de plek waar jij de schaduw wilt. Ook een parasol zorgt voor schaduw.

Werk jij wel eens thuis? Dan is het minder fijn om de zon vol in je gezicht te hebben. Met een stukje schaduw in jouw tuin kun je lekker buiten werken wanneer het mooi weer is.

Met deze ideeën kun je jouw tuin aangenaam maken voor het hele gezin. Met een loungehoek, kussens, kunstgras, vuurkorf en schaduw is jouw tuin voorzien van comfort. Hierdoor kun je het hele jaar genieten van jouw tuin.