In deze blog geven wij jou 5 tips voor jouw ultieme dartkamer!

1 Bij een goede darter hoort een goed dartbord

Wanneer je een dartkamer bouwt, is het erg belangrijk om een dartbord in de hogere prijscategorie te pakken. Het verschil zit hem in de bedrading en de nietjes die de bedrading op zijn plaats houdt. Door deze soort van bedrading is de kans groter dat een pijl terugkaatst, hierdoor is de kans dat er iets in jouw dartkamer beschadigd raakt groter. Daarom wordt er aangeraden om voor een wat prijziger dartbord te gaan, hierdoor kan je mogelijke beschadigingen voorkomen.

2 Elke darter gooit wel ooit een pijltje mis

Om te voorkomen dat er een dartpijl in de muur beland, is een surround ring erg belangrijk. Deze surround ringen zijn niet prijzig, maar besparen wel hoop kosten met beschadigingen. Hierdoor kan de surround ring niet ontbreken in jou dart kamer.

3 Geef je dartkamer stijl

Tegenwoordig kan je surround ringen ook kopen met diverse led verlichting in gebouwd. Deze led verlichting zorgt niet alleen voor een gaaf effect, maar zorgt er ook nog is voor dat je kan darten wanneer je wilt, dit omdat het als voornaamste doel heeft om je dartbord goed te verlichten.

Dartpijlen gooien

4 Maak alles één geheel

Om jouw dartkamer compleet te maken, kan je de dart flights customizen naar de stijl van jouw dartkamer, hierdoor wordt jou hele dart kamer één mooi geheel. Mocht je geen zin hebben om zelf een dart flight te ontwerpen, kan je ook een bestaand ontwerp kiezen die bij jouw dartkamer past.

5 Kies een dartpijl set voor iedereen!

Dartpijlen zijn er in verschillende gewichten, probeer een set dartpijlen aan te schaffen waar ook meerdere gewichten in zitten. Zowel voor andere als voor jezelf is dit erg prettig, zo kan jij aanvoelen met welk gewicht jij het beste speelt, en kunnen andere mensen hun favoriete gewicht gebruiken.

Wil je meer inspiratie voor jouw woning? Bekijk dan ook een van de andere blogs.