Wil jij graag jouw tuin opfleuren met kleur? Met deze 5 tips kun jij van je tuin de meest kleurrijkste tuin van Nederland maken.

1.      Bescherm jezelf van de zon met kleur!

Om te beginnen is een parasol een onderdeel in de tuin die niet weg te denken is. Geeft het een kleur en jouw tuin begint er al een stuk kleurrijker uit te zien. Hierdoor kan je hem in de winter bedekken met een zwarte hoes en in de zomer de parasol tot leven laten komen. Dit zorgt vooral voor een gezellig uitstraling, denk echter wel goed na over de kleur, dit omdat parasols vaak prijzige uitgaves zijn.

2.      Kleurrijke bloemen

Een kleurrijke tuin is niet zo moeilijk, maar kleur behouden in je tuin is wel erg lastig. Om het hele jaar door te kunnen genieten van een kleurrijke tuin kun je er voor kiezen om vaste planten te plaatsen. Vaste planten zijn kruidachtige, overblijvende zaadplanten die meer dan een keer tijdens zijn levensduur kan bloeien én langer dan twee jaar leeft. Een vaste planten kopen is ook erg makkelijk, de planten zijn bij veel winkels en zelfs webshops te verkrijgen. Een voorbeeld van een kleurrijke plant is een duizendblad, deze plant is in erg veel kleuren te verkrijgen. Daarnaast is een monnikskap ook een mooie kleurrijke plant. Een vaste plant is een goede oplossing om jouw tuin nog meer kleur te geven.

3.      Kleurrijke kussens

Naast dat het gebruik van kussens zorgt voor een beter zittende stoel of bank, kunnen kussens ook goed dienen als decoratie. Gebruik dus kussens die kleur geven, maar wel passen bij de rest van je tuin. Neem bijvoorbeeld twee mooie kleuren voor de kussens, zo breng je wat variatie en kleur in je tuin.

Let wel op dat je kussens gebruikt die tegen verschillende weersomstandigheden kunnen, als je geen zin hebt om de kussens elke dag naar binnen of buiten te doen. Kussens voor buiten kun je laten liggen en hier hoef je je geen zorgen om te maken.

4.      Kleurrijke verlichting

Een ander tip voor kleur in je tuin is tuinverlichting. Dit is verkrijgbaar in verschillende kleuren en zorgt voor een gezellige sfeer. Het aanbod in tuin verlichting is de laatste jaren enorm gegroeid door de betere waterdichtheid van de lampen. Zo kan je ervoor kiezen om verschillende lampen te gebruiken zoals tuinspotjes, of de normale gezellige tuin lampjes. Tuinlampjes stralen vooral gezelligheid en warmte uit, tuinspotjes kunnen meer sfeer en belevenis uit de tuin halen. Je kunt er ook voor kiezen om verschillende soorten verlichting te gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld een tuinlamp hebben voor een beter zicht in de avond, en kun je gebruik maken van sfeerverlichting. Je tuin is dan niet alleen overdag kleurrijk, maar ook in de avond.

5.      Kleurrijke accessoires

Naast kussens zijn andere kleurrijke accessoires ook erg belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan bloempotten en beeldjes. Houd je van verschillende kleuren door elkaar? Dan is het een goed idee om een kleurrijke bloempot te kopen waar je een andere kleur bloemen in kunt doen. Wil je toch liever een rustige tuin maar wel voorzien van kleur? Dan kun je ervoor kiezen om een rustige kleur bloempot te kopen en eenzelfde kleur bloem erin te planten.

Ben je opzoek naar meer inspiratie? Bekijk dan ook een van onze andere blogs.