Heb jij de stijging van de gasprijzen ook meegekregen? Door een tekort aan voorraad zijn de leveranciers genoodzaakt de prijzen van gas te verhogen. Hierdoor kunnen jouw kosten flink gaan stijgen. Om dit te voorkomen zijn hier een aantal tips om jouw gasverbruik te verminderen!

Goede isolatie is het halve werk

Het verminderen van gasverbruik begint bij een goede isolatie. Doordat jouw huis de warmte beter vasthoudt, hoef je minder vaak de verwarming aan te zetten en verbruik je minder gas. Als het bij jou thuis niet goed geïsoleerd is, probeer dan de tochtkieren af te dekken. Hierdoor ontstaat er minder tocht door het huis waardoor het minder koud wordt. Heb jij gordijnen? Sluit deze dan vaker in koude tijden. Ze vormen een extra isolatie voor je huis.

Gebruik een waterbesparende douchekop

Korter douche is een manier om gas te besparen. Natuurlijk is dit niet echt comfortabel. Een waterbesparende douchekop zorgt ervoor dat jij minder water verbruikt en dus minder gas. Met een waterbesparende douchekop kan je tot ongeveer 40% minder water verbruiken. Door een doorstroombegrenzer stroomt er minder water door per minuut. Hierdoor bespaar jij niet alleen op gas, maar ook op het waterverbruik.

Het gebruik van de verwarming

Ga je weg? Zet dan de verwarming lager. Zo zorg je ervoor dat de verwarming alleen aan staat als het nodig is. Ook als je thuis bent is het zonde om de verwarming in het hele huis aan te hebben. Draai de verwarming dan in de kamers waar je niet komt uit. Bovendien kan een dikke trui ook al veel verschil maken. Met iedere graad die je de verlaagt, bespaar je op je gasverbruik. Daarnaast kan je de thermostaat een uur voor dat je naar bed gaat lager zetten, vijftien graden is dan voldoende. Zo zorg jij ervoor dat de verwarming alleen aan staat wanneer het echt nodig is.

Bespaar met radiatorfolie

Een andere stap om gasverbruik te verminderen is radiatorfolie. Zonder radiatorfolie trekt veel warmte in de muur. Radiatorfolie kun je plaatsen achter de verwarming, waardoor de warmte niet verloren gaat. Zo blijft alle warmte die radiatoren afgeven in de woning. Hierdoor bespaar je tot wel € 100,- op de gasrekening. Dit is dus zeker de moeite waard.

Elektrische kachel

Als laatst is een elektrische kachel een makkelijke manier om gasverbruik te verminderen. Wanneer je in een kamer zit en het koud krijgt, kun je de elektrische kachel aanzetten. Hierdoor maak je minder gebruik van de verwarming en verbruik je minder gas. Een elektrische verwarming maakt gebruik van stroom. Dit is echter wel een nadeel. Door het gebruik van een kachel kan de stroomrekening gaan stijgen. Maakt daarom met mate gebruik van een elektrische kachel. Zo houd jij het stroom- en gasverbruik onder controle.

Gasverbruik verminderen kan op verschillende manieren. Zo kun je gebruik maken van een waterbesparende douchekop, een elektrische kachel en radiatorfolie. Daarnaast kun je rekening houden met de isolatie en het gebruik van de verwarming. Met behulp van kleine aanpassingen kun jij het gasverbruik bij jou thuis verminderen. Volg dus de bovenstaande tips en bespaar!