Ben je op zoek naar een nieuwe trap voor jouw woning? In dit artikel vind je vijf redenen, die maken dat een houten trap het overwegen waard is. De houten trap biedt verschillende voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld een stalen trap. Denk aan het feit dat hout doorgaans een veel warmere uitstraling heeft dan staal! 

1: een eyecatcher in je interieur

Een van de redenen om voor een houten trap te kiezen, is het feit dat een houten trap een echte eyecatcher kan zijn in je interieur. In het bijzonder wanneer je voor een fraaie grenen- of vuren houten trap kiest met een laagje lak. 

2: kwalitatief goed hout is duurzaam

Hout staat bekend om haar duurzaamheid! In het bijzonder wanneer je voor kwalitatief goed hout kiest. Je profiteert van het feit dat de houten trap een lange tijd meegaat en daarbij weinig onderhoud nodig heeft. Let wel, in vergelijking met een stalen trap zal je het hout iets vaker moeten onderhouden. 

3: houten trappen zijn eenvoudig te herstellen

Het uitvoeren van dat onderhoud aan een houten trap is heel eenvoudig. Kleine beschadigingen of bijvoorbeeld loopsporen zijn op een houten trap eenvoudig weg te werken. Schuur de trap op en voorzie deze van een nieuw laagje lak. De trap lijkt weer als nieuw! 

4: een houten trap is goedkoop

Ook niet onbelangrijk: een houten trap hoeft niet duur te zijn! Kies bijvoorbeeld voor een bouwpakket houten trap. Deze trappen zijn, afhankelijk van het model trap, voor nog geen duizend euro te bestellen. Doordat je de trap zelf kunt monteren bespaar je flink op de kosten hiervan. 

 5: houten trappen zijn leverbaar in diverse modellen

Tot slot worden de houten trappen in diverse modellen aangeboden. Kies bijvoorbeeld tussen een mooie open trap, een gesloten trap, een rechte trap of bijvoorbeeld een gebogen trap. Ook interessant kan een ruimtebesparende houten trap zijn. Ideaal voor in de slaapkamer!