Je slaapkamer is een plek in je huis waar je flink wat uurtjes in doorbrengt. Sommige komen er alleen om te slapen en om om te kleden. Terwijl andere die in een studio wonen in hun slaapkamer wonen. Of je er nou veel of weinig komt, je slaapkamer hoort een bepaalde uitstraling te geven waarvan jij je comfortabel bij voelt.

Een handige manier om je kamer te decoreren zonder dat het snel ‘te druk’ wordt, is door decoratie boven je bed te hangen. Zo oogt de slaapkamer minder druk doordat de decoratie in eerste instantie niet opvalt, totdat je naar boven kijkt. Het klinkt als een ongewoonlijk plek om decoratie te plaatsen, maar na deze vijf tips zul je er anders over denken!

 

Tip 1: Sterrenhemel

De sterrenhemel aan je plafond is een adembenemend uitzicht. Een voordeel hiervan is dat de decoratie getoond wordt via een projector. Dit betekent dat je wanneer je maar wilt de sterrenhemel aan en uit kunt zetten. Je hoeft zelf dus niks aan je plafond te plakken maar simpelweg de stekker in het stopcontact te doen. 

 

Tip 2: Spiegel

Voor diegene die graag naar zichzelf kijkt, is een spiegel aan het plafond geen slecht idee. Het kan je bijzondere foto’s meeleveren en je kunt ook continu naar jezelf kijken.
Een handige manier van een spiegel plafond maken is door meerdere kleine spiegels aan het plafond te vestigen. Zorg wel dat je plafond sterk genoeg is anders kan je in de nacht spiegels op je hoofd verwachten.

 

Tip 3: Wolken

Voor als het je nog niet ontgaan is via TikTok: Je kunt zelf een wolken effect creëren op de muur! En wat op de muur kan, kan zeker ook op het plafond… Een wolken effect maken op de plafond is een gehele DIY opdracht, maar het is het zeker waard! Wat je nodig hebt is LED strips, watten en een groot vel. Je bevestigt de LED strips met lijm op het grote vel, die je vervolgens aan je plafond vestig. Als laatste stap, lijm je de watten aan de strips vast. Kies een leuke kleur uit en wauw, het lijkt alsof je je onder gekleurde wolken bevindt, vooral met je normale licht uit.

 

Tip 4: Planten

Let’s go green! Voor diegene die het liefst het hele huis vol heeft met planten, waarom je plafond ook niet? Planten in je slaapkamer zullen ervoor zorgen dat de lucht gefilterd wordt en de lucht vochtig blijft. Als je een hoge plafond hebt, kun je een plant ladder maken. Je vestigt een opgepimpte ladder aan je plafond waar je je planten aan kan hangen in een pot. Zorg wel dat je potten niet te zwaar zijn. Je bent niet verplicht om een ladder te gebruiken en kunt ook een klimop aan je plafond vestigen. Het probleem kan wel zijn dat je in de zomer iets meer last zult krijgen van beestjes.

 

Tip 5: Foto’s

Niks is leuker dan naar herinneringen te kijken. Het is geen slecht idee om foto’s uit te printen en aan je plafond te hangen. Je kunt de foto’s aan het plafond plakken met kleefpads of je lijmt alle foto’s op een groot vel die je vestigt aan het plafond. In het donker zul je weinig zien van de foto’s, daarom kun je eventueel LED strips aan de zijkant van je muur vestigen zodat er meer licht vrijkomt.

Decoratie boven je bed

Je plafond hoeft niet kaal te blijven. Het is onderschatte plek om je creativiteit te uiten. Het valt niet direct op en zorgt ervoor dat de rust in je kamer behoud wordt.