Ga jij binnenkort beginnen aan een verbouwing of zit je er middenin? Een verbouwing kan een stressvolle periode zijn, maar als je alle belangrijke benodigdheden bij de hand hebt, wordt een verbouwing een stuk aangenamer. Ga je dus zelf aan de slag tijdens een verbouwing? Zorg dan dat je de volgende benodigdheden in huis hebt.

 1. Werkkleding en werkschoenen tijdens een verbouwing

  Tijdens een verbouwing is het een slim idee om oude kleding aan te trekken of een overall te kopen. Het kan zo zijn dat je tijdens het schilderen verf op je kleding krijgt. Het is natuurlijk zonde als je je lievelingstrui aan hebt en daar een vlek op komt. Je kunt hiervoor oude kleding gebruiken of werkkleding kopen. Gooi de kleding na de verbouwing niet weg. Deze kun je altijd gebruiken wanneer je creatief aan de slag gaat of iemand anders helpt tijdens het klussen.

  Naast kleding zijn schoenen ook een belangrijk onderdeel van je outfit. Ook deze kunnen vies worden of snel beschadigd raken. Daarnaast zal je er vast veel uren mee moeten werken. Zorg dus voor stevige werkschoenen. Je kunt ook gebruik maken van handschoenen, een helm en een beschermende bril zodat je zonder zorgen aan het werk kunt gaan.

 1. Afdekken van belangrijke elementen

  Heb je nog meubels binnen staan? Of wil je de nieuwe vloer niet beschadigen tijdens het verbouwen? Dan is het verstandig om dit alles af te dekken. Dit kun je doen met een afdekzijl of oude doeken/kleden. Tijdens een verbouwing komt er veel stof en vuiligheid vrij. Dit kan overal in gaan zitten. Ook is het erg zonde wanneer je net een nieuwe vloer hebt en er verf op komt tijdens het verven van de muren. Door middel van een afdekzijl bescherm je de vloer en andere meubels in het huis.

 2.  Ijzerwaren en gereedschap

  Of je nu aan een kleine klus bezig bent of een grotere klus, ijzerwaren zijn altijd nodig. Heb je al ijzerwaren, of moet je nog ijzerwaren kopen? Zorg dat je deze bij de hand hebt tijdens een verbouwing. IJzerwaren bestaan onder andere uit schroeven, moeren, bouten, ringen. Bij bijvoorbeeld het opbouwen van een kast, het hangen van een schilderij of het vastmaken van de trapleuning, heb je ijzerwaren nodig. Deze kunnen niet alleen tijdens een verbouwing van pas komen, maar ook na een verbouwing.

  Om de ijzerwaren vast te maken heb je natuurlijk gereedschap nodig. Zorg dus dat je altijd het standaard gereedschap bij de hand hebt tijdens het klussen, zoals een hamer, schroevendraaier, een boormachine en een rolmaat.

 1. Verbouwingsafval in een afvalzak of afvalcontainer

  Je kunt tijdens een verbouwing veel afval verwachten. Het is dan fijn als dit meteen weg kan zodat het overzichtelijk blijft tijdens de chaotische periode. Zorg dus voor een afvalzak voor al het afval. Dit is anders dan een gewone vuilniszak. Bij een afvalzak kan er wel 1500 kilo puin in, waardoor je niet steeds op en neer hoeft te lopen naar de afvalbak. Deze zijn ook van steviger materiaal waardoor een stukje beton niet de hele zak open scheurt.

  Een andere oplossing om grote stukken afval weg te gooien is een afvalcontainer. Je kunt bijvoorbeeld stenen, betonblokken en grote stukken hout in een container leggen die in de achtertuin staat of voor aan de straat. Hierdoor heb je niet alle rotzooi in huis en kun je snel en efficiënt doorwerken.

 1. Verlichting voor tijdens een verbouwing

  Tijdens een verbouwing vliegen de uren voorbij. Tot in de avonduren kun je doorgaan met verbouwen als je goede verlichting hebt. Een bouwlamp is een goede oplossing als de donkere periode is aangebroken. Hierdoor kun je een groot gedeelte van het huis verlichten zodat je door kunt gaan tot jij er zelf klaar mee bent. De standaard verlichting is meestal niet voldoende te kunnen verbouwen. Daarnaast kan het zo zijn dat het stroom nog niet is aangesloten waardoor je de standaard verlichting niet kunt gebruiken. Verlichting is dus een belangrijk onderdeel tijdens een verbouwing.

Een verbouwing brengt vaak veel stress, rotzooi en vele uren met zich mee. Om goed voorbereid te zijn tijdens een verbouwing, kun je ervoor zorgen dat je de benodigdheden voor een succesvolle verbouwing bij de hand hebt. Dit maakt een verbouwing overzichtelijker en een stuk minder stressvol.