Velen denken er misschien niet over na bij een verbouwing. Maar, als je je huis gaat verbouwen met het plan om daar de rest van je leven te gaan wonen, is het toch erg handig om goed voorbereid te zijn voor de toekomst. Als het dadelijk dan allemaal wat minder soepel gaat ben je jezelf dan toch erg dankbaar. Het is namelijk een stuk fijner om zo lang mogelijk thuis te wonen! Daarom in dit artikel wat tips waar je op kunt letten als je je huis gaat verbouwen zodat jij al een beetje voorbereid kan zijn op de toekomst.

Hoge vaatwasser

Bespaar je rug met een hoge vaatwasser

Een van de punten waar je misschien niet snel over na zou denken bij het verbouwen is om de vaatwasser wat hoger te plaatsen. Maar, een hoge vaatwasser is een optie die heel wat rugklachten kan voorkomen. Niet alleen voor later bespaar je klachten. Ook voor nu is het ook niet altijd even fijn om alsmaar bukkend de vaatwasser in- en uit te ruimen. Door middel van een hoge vaatwasser wordt het een stuk makkelijker om het dagelijkse klusje van in- en uitruimen te klaren!

Badkamer douche

Inloopdouche; stylish maar handig voor later

Een douche gecombineerd met een bad is een samenstelling die gaat vragen om problemen. Onderuit gaan onder het douchen wil natuurlijk niemand! Bij een verbouwing is het dan handig om na te denken over de opties die je hebt. Natuurlijk wil je naast dat alles goed functioneert ook je huis op een mooie manier stijlen. In veel gevallen is een inloopdouche erg handig. Later zou je dan nog het nodige kunnen toevoegen, zoals een zitje of een wandbeugels.

Hoe moeten we later die trap op?

Het grootste probleem bij je woning ouderdom “friendly” maken is toch echt wel de trap. Om dit op te lossen kun je erover denken een traplift aan te schaffen. Dit zodat de bovenverdieping straks niet onbewoond is, dat zou natuurlijk erg zonde zijn. En in veel gevallen is alleen de onderverdieping gebruiken ook niet mogelijk, aangezien badkamers zich ook vaak op de tweede verdieping bevinden.

Niet alleen is het handig om nu al wat punten aangevinkt te hebben wat het later makkelijker voor je gaat maken, ook bespaar je bakken met geld. Nu verbouwen en later alles weer moeten aanpassen gaat natuurlijk een flinke som geld kosten. Hopelijk had je iets aan deze tips en kan het je helpen met het verbouwen van een mooie, toekomst klare woning!