Er zijn steeds meer manieren om je keuken en huis gasvrijer te maken, zoals een quooker laten installeren of een inductiekookplaat aanschaffen. Maar waarom is dat zo? In dit artikel gaan we je meer vertellen over de voordelen van zowel gas als inductie en op welke manieren je je keuken duurzamer kan maken. Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid worden namelijk steeds belangrijker in veel onderdelen van je leven. Dit is namelijk zowel voordelig voor jezelf als voor de aarde.
Voordelen en nadelen van gas
Er zitten zowel voordelen aan koken met inductie als koken met gas. Met gas heb je namelijk het echte kookgevoel en bepaalde dingen kunnen ook makkelijk worden gemaakt zoals met wokken op een gasplaat. Helaas kan gas ook nadelen hebben, namelijk dat gasplaten slechter zijn schoon te krijgen en dat het een onveiligere manier van koken is ten opzichte van de inductieplaat.
Voordelen van inductie
Inductie daarentegen is volgens velen en ook volgens ons de betere optie in de keuken in de inductie vs gas strijd. Daarom zie je ook steeds meer huizen met een inductiekookplaat. Een inductiekookplaat heeft veel voordelen zoals dat het makkelijk te bedienen is, makkelijk schoon te maken en houden is, veiliger is en daarnaast ook zuiniger is dan een gasstel. Ook is inductie een duurzamere manier van koken en dat wordt steeds belangrijk.
Je keuken duurzamer maken
Het verduurzamen van bepaalde onderdelen in je leven, zoals je kookroutine en keuken, is belangrijk. Zowel voor jezelf als voor de aarde is het goed om een duurzamere optie te kiezen voor bepaalde onderdelen in je leven. Je keuken kun je makkelijk duurzamer maken door een inductiekookplaat en quooker te laten installeren. Dan ben je toch weer beter voor het milieu bezig en blijft deze iets langer bestaan.
Wij koken al jaren op inductie. In ons vorige huis op gas. Dat was toen eerst wel even wennen, maar nu willen we niet meer anders. En ook in onze nieuwe woning komt weer inductie.