Gebruik je de zolderkamer ook als rommel kamer of is het gewoon een saaie slaapkamer? Deze ruimte is veel te bijzonder om onbenut te laten. Ideeën nodig om je zolderkamer in te richten? We zetten ze voor je op een rijtje! Hierdoor heb je geen saaie kamer, maar wordt deze ruimte een echte toevoeging aan je woning!

Fitness zolderkamer

Ben je een sportfanaat, maar heb je niet altijd de tijd om naar de sportschool te gaan? De ideale oplossing is om je eigen fitnessruimte te creëren. Want de zolderkamer is hier de perfecte ruimte voor. Hoe richt je je zolderkamer in als een fitnessruimte? We geven je graag enkele tips en benodigdheden die je helpen om de perfecte fitness kamer te maken!

De vloer

De vloer is een belangrijk onderdeel in de fitnessruimte. Omdat de fitnessruimte in je woning ligt, moet je deze kamer doordacht opbouwen zodat er geen schade aan je woning ontstaat of kan ontstaan door de attributen. Daarom is het belangrijk dat je vloer stevig is en je er niet op uitglijdt. In veel sportscholen zijn de vloeren van rubber.  Rubber is ook ideaal voor een fitnessruimte in je woning. Je hebt verschillende soorten rubber die geschikt zijn voor een fitness vloer. Durf te investeren in een goede vloer. Het is namelijk één van de belangrijkste onderdelen voor een fitnessruimte in je eigen woning!

Zolderkamer inrichten

Fitnessapparatuur

De fitnessapparatuur die nodig is verschilt per persoon. Dat is afhankelijk van het type training dat je wil gaan doen? Hierop baseer je je benodigdheden. Wat stel je voorop; kracht of conditie? Voor het trainen van kracht kun je al veel doen zonder apparatuur. Toch maken enkele producten het trainen gemakkelijker zoals,

 • Gewichten (dumbells of ketllebells)
 • Bank (voor bankdrukken)
 • Elastiek (voor om de benen)
 • Fitness mat
 • Skippyball
 • Ironn Gym

Voor je conditie heb je veel minder apparatuur nodig. Want je kunt namelijk ook je conditie trainen door de trap te gebruiken en hard te lopen op je eigen plaats, noem het maar op! Wat wel handig is om te hebben: een loopband, fiets of step en een springtouw.

Zolderkamer inrichten
Zolderkamer inrichten

Walk in closet

Elke vrouw droomt van een walk in closet. De zolderkamer is hier de perfecte ruimte voor. Het maakt niet uit hoe groot of klein je zolder is, je kunt een walk in closet inrichten zoals je dit zelf wilt.  Houd je walk in closet zo simpel mogelijk. Dus gebruik niet teveel verschillende kleuren.  Dit zorgt voor een chaotisch effect. Kleur kun je het best inbrengen bij accessoires zoals manden, foto’s of schilderijen. Je kleren bevatten al prints en kleuren wat de ruimte al druk maakt. Dus houd het simpel! Wat heb je in ieder geval nodig voor een walk in closet?

Kasten en planken

Een van de belangrijkste onderdelen in een walk in closet zijn de kasten en planken. Koop kasten en planken uit dezelfde serie zodat het één geheel uitstraalt. Ikea heeft genoeg kasten en plakken in hun assortiment om een mooie en betaalbare walk in closet te maken.

Kledingrekken

Om variatie te creëren in je walk in closet zijn kledingrekken een leuke en goedkope oplossing. Kledingrekken zorgen er voor dat de kleding duidelijk en overzichtelijk hangt.

Tip: Hang de kleding op kleur, zo creëer je een goed overzicht en ziet het er aantrekkelijk uit. Een kledingrek ziet er namelijk snel druk en chaotisch uit door alle kleuren en prints van de kleren.

Zolder inrichten

Opberg bakken

De kleding die je het liefst niet inzicht wil hebben zoals sokken, ondergoed en lingerie kun je goed opbergen in bakken of manden. Deze bakken of manden kun je in een kleurtje nemen, zodat je wat kleur brengt in je walk in closet. Dus denk aan felle kleuren zoals: roze, oranje en geel.

Accessoires

De walk in closet moet een geheel vormen. Dus maak je walk in closet persoonlijk! Dit kan door gebruik te maken van accessoires. Zorg ervoor dat het niet te druk wordt, omdat je een duidelijk overzicht wilt houden. Een tip voor de accessoires: voeg de accessoires pas toe als de kleding al hangt. Hierdoor zie je precies wat er nog mist of nodig is om je walk in closet af te maken. Accessoires die je kan gebruiken zijn:

 • Foto’s
 • Schilderijen
 • Posters
 • Bloemen en planten
 • Vazen

Kijk voor inspiratie voor leuke schilderijen naar ons blog urbex schilderijen.

Zolderkamer inrichten

Werkplek

Werk je wel eens thuis? Dan is het ideaal om je zolderkamer als werkplek in te richten. De onderdelen die een ideale werkplek creëren komen hieronder aan bod.

Verlichting

Goed licht zorgt ervoor dat je je optimaal kunt concentreren. Het beste is natuurlijk daglicht dus zorg ervoor dat je bureau in de buurt van een raam of dakkapel staat. Dit zorgt ervoor dat je energiepijl goed blijft.

Bureau en bureau stoel

Je bureau en bureau stoel zijn de basis voor een goede werkplek. Je bureau en bureau stoel moeten ervoor zorgen dat je in de juiste werkhouding zit. De looks en het materiaal zijn niet het belangrijkste. Let eerst op de maten voor je naar de uiterlijke elementen kijkt.

Planten

Planten zorgen voor een leuke en relaxte sfeer op je werkplek. Planten kleden je werkplek aan. Daarnaast zijn er ook voordelen van platen op het kantoor. Planten zorgen voor minder stress en depressiviteit. Ook zorgen planten voor een verbetering van de concentratie!

Zolderkamer inrichten

Accessoires en decoratie

Accessoires zijn er om je werkplek af te maken. Er zijn veel soorten accessoires die je kunt toevoegen aan je werkplek. Voor ideeën kijk dan naar ons blog mijn lievelingswoonaccessoires. Je kunt ook denken aan:

 • Potje voor potloden en pennen
 • Schilderijen
 • Foto’s
 • Posters
 • Muurdecoratie

Kleur

Kies kleuren die goed bij jou passen en waar je vrolijk van wordt. Je werkt het fijnst op een plek die je zelf mooi en leuk vindt. Hier kan kleur veel aan doen! Hou je van roze? Waarom geen roze werkplek? Alles mag, zolang jij het mooi vindt!

Hopelijk heb je na het lezen van dit artikel voldoende inspiratie over het inrichten van je zolderkamer. Voor meer informatie over aangepaste badkamers, kijk hier!

Zolderkamer inrichten