Wat is er nog meer persoonlijk dan je eigen meubels zelf maken. Na een werkdag of in het weekend lekker klussen en je meubels helemaal op jouw manier ontwerpen en bouwen. Tegenwoordig gebeurt het steeds vaker. Plezier gecombineerd met doorzettingsvermogen en lef staan aan de basis van dit proces. Steigerhouten meubels zie je overal terug en zijn hartstikke mooi. Voor zowel binnen als buiten. Zelf steigerhouten meubels maken is daarom ook steeds populairder aan het worden.

Wat kun je maken van steigerhout?

Waar er een aantal jaar geleden voornamelijk banken en tafels van steigerhout gemaakt werden is dit vandaag de dag in veel meer meubels te zien. We geven je daarom graag een aantal leuke en creatieve ideeën om met steigerhout aan de slag te gaan:

  • Een mooie plantenbak
  • Chic bureau
  • Wanddecoratie
  • Stoelen en krukjes
  • Kastjes
steigerhout bewerken

Hoe werk je met steigerhout

Er zijn twee verschillende soorten steigerhout om mee te werken. Behandeld en onbehandeld. Voor het gemak kiezen we even voor behandeld steigerhout. Deze kun je met verf, binnen-beits of krijtverf behandelen. Het verschil is dat je met (transparante) beits de nerven nog niet zitten want soms ook erg mooi kan zijn. Met verf kun je het steigerhout een kleur naar keuze geven. Door het bewerken van steigerhout gaat het langer mee. Een groot voordeel van steigerhout is dat het nagenoeg onderhoudsvrij is.

steigerhout meubels maken

Onderhoud van steigerhout

Steigerhout is erg fijn om mee te werken gezien het feit dat het weinig onderhoud vergt. Een klein nadeel is wanneer je de houten meubels buiten zet, deze kleine scheurtjes kan vertonen of lichtelijk krom kan trekken. Daarom kun je hier het beste een vochtregulerende wash, lak of beits voor gebruiken.

We hopen dat je een beetje enthousiast bent geraakt over het zelf maken van steigerhouten meubels. We wensen je veel plezier en succes wanneer je er een gaat maken. We zien graag foto’s van jullie creaties tegemoet.