Het is begrijpelijk dat je na enige tijd uitgekeken raakt op je woonkamerinterieur. Elke keer dezelfde look als je de ruimte binnenloopt, kan op den duur gaan vervelen. Maar als je elke keer nieuwe meubels moet aanschaffen wanneer je je woonkamer beu bent, blijf je maar bezig. Deze bezigheid zal uiteindelijk geld en moeite opnemen, maar als je het niet doet, blijf je met een onverzadigd gevoel. Gelukkig hoef je niet heel je interieur om te gooien wanneer het niet meer naar wens is. In deze blog worden tips genoemd hoe jij je woonkamer een nieuwe tint kan geven zonder een geheel nieuw interieur aan te schaffen.

Meubels een andere kleur of stof

En ja, dit kan zonder nieuwe aan te schaffen. Als je stoffen meubels hebt, kun je gemakkelijk met meubelstof een nieuwe laag stof over je oude meubel stof heen doen. Experimenteer hiermee met een nieuwe kleur of een nieuwe soort stof.
Het is een ingreep in je interieur die wel wat creativiteit en geduld vereist omdat het precisiewerk is. Je zult af moeten meten hoeveel stof je hebt nodig hebt om de meubel te bekleden. Een bank verkleden met een andere kleur meubelstof zal je woonkamer interieur een nieuwe tint geven. Je gasten zullen denken dat je een geheel nieuwe bank hebt aangeschaft, terwijl je alleen stoffen aan elkaar hebt vastgenaaid!

Een gouden tip voor het bekleden van je meubel met een andere stof, is om te kijken naar kleuren in je interieur die je al hebt. Heb je een witte muur met een beige interieur? Verander de kleur van het interieur met een meubelstof die licht grijs is. Je interieur oogt meteen heel anders terwijl het wel nog bij elkaar past. 

Accessoires veranderen

Dit is een makkelijke verandering die je kunt laten plaatsvinden in je interieur. Verander zo veel of juist zo weinig als je wilt. Andere kaarsen en vazen zorgen voor een minimale verandering, maar niet zonder effect. Als jij of iemand anders toevallig in een creatieve bui is geweest en een mooi stuk kunstwerk heeft gemaakt, wees niet bang om dit tentoon te stellen in de woonkamer. Het is verrassend hoe een toevoeging van bijvoorbeeld een schilderij, de interieur een totaal ander plaatje kan geven.
Houd wel rekening mee dat het kunstwerk past in je interieur, omdat het anders alle aandacht op zich neemt en je dan wederom je interieur snel beu kan worden.

Net zoals we meubelstof kunnen veranderen, kunnen we ook de stoffen veranderen van andere objecten! Dit is een iets kleinere en makkelijkere aanpak vergeleken met de meubelstof veranderen. Hiervoor kies je ervoor om de stof van een object te veranderen om je woonkamer een nieuwe tint te geven. En kussens zijn voor deze taak het beste object om een nieuwe look te geven.
Je wilt je kussen in een nieuwe stof wikkelen die gemakkelijk past in je interieur en tegelijkertijd comfortabel is. Het gebruik van velours stoffen is een geschikte keuze omdat fluweel zich makkelijk mengt in verschillende soorten interieurstijlen, en het is ook een zachte stof. Door de kussens een andere kleur te geven, verander je op een subtiele manier de uitstraling van je woonkamer interieur.

Toevoegen of veranderen van een tapijt

Geen zorgen, je hoeft niet heel de vloer te vervangen. In deze zin bedoelen we met tapijt gewoon een kleedje die je bijvoorbeeld onder de salontafel kan plaatsen.  Als je dit nog niet in je woonkamer hebt, dan is een tapijt aanschaffen een goede keus. Ze kunnen het interieur kleuren op een subtiele manier en bieden een zachte ondersteuning voor de voeten.
Als je wel al een tapijt in je woonkamer hebt, kan je eens kijken of deze vervangen kan worden. Je hoeft je huidige tapijt niet weg te gooien, maar een tijdelijke afwisseling is zeker niet verkeerd. Neem een andere kleur of patroon dan je nu hebt en je zult zien hoe je interieur opeens compleet anders oogt.

 

Mijn woonkamer een nieuwe tint geven

Buiten deze voorbeelden, zijn er meer manieren om je woonkamer interieur een nieuwe tint te geven, zonder naar de woonwinkel te hoeven gaan. Je bent vrij om te bepalen hoeveel je in je woonkamer interieur wilt veranderen en hoe groot de impact daarvan zal zijn. Op deze manier raak jij nooit verveeld van jouw woonkamer en lijkt het telkens weer alsof je een nieuwe woonkamer binnenloopt!