Met een betonpoer van 15×15 cm maak je de aller stevigste en meest stabiele fundering voor bouwconstructies die je maar kunt wensen. Een betonpoer is bruikbaar voor overkappingen, schuurtjes, schuttingen, toegangspoorten en buitenspeelgoed. Wanneer een staander of paal éénmaal bevestigd is op een betonpoer kan de hele constructie geen kant meer op. De kans op omwaaien of wegzakken is daarmee tot een minimum beperkt. Bovendien beschermt een betonpoer de paal of staander van 15×15 cm die erop wordt bevestigd. Omdat deze niet met de grond in aanraking kan er geen vocht intrekken waardoor het niet gaat rotten en daardoor verzwakt. Een betonpoer 15×15 is zeer goed bestand tegen vocht en kan dus probleemloos ingegraven worden, zelfs in een drassige bodem.

Waar online een betonpoer 15×15 kopen?

Een betonpoer 15×15 kun je heel gemakkelijk online kopen. Dit kan bij zowel een bouwmarkt als een specialist. Het voordeel bij een specialist is dat het aanbod vaak uitgebreider is. Zo is er meer keuze tussen bijvoorbeeld grijs of antraciet en met- of zonder facetrand. Een prefab betonpoer 15 x15 is duurzaam, heeft een zeer lange levensduur, is oersterk en bestand tegen alle weersinvloeden. Een betonpoer is in grijs en antraciet en recht en trapezevorm leverbaar. Zo zijn er rechthoekige betonpoeren van 15×15 in diverse hoogtes maar ook betonpoeren in trapeziumvorm. De bovenzijde van de betonpoer is dan 15×15 en loopt aan de onderzijde breder uit. Een trapezium betonpoer is met name heel geschikt voor bouwwerken waarbij de palen solitair geplaatst worden. Het verdeelt het gewicht van een constructie nog beter in de ondergrond.

Hoe moet een betonpoer geplaatst worden?

Voor het plaatsen van een betonpoer dient een gat gegraven te worden waarbij een derde gedeelte boven het maaiveld uit blijft steken. Zorg dat de betonpoer waterpas staat en vul het gat op met snelcement of -beton. Wanneer een bouwwerk een zwaar gewicht heeft kan er onder de betonpoer 15×15 een funderingstegel worden gelegd. Is het cement of beton uitgehard dan kan de paal of staander op de betonpoer worden gemonteerd met speciaal bevestigingsmateriaal.