De kwaliteit 

Het is niet alleen belangrijk om alleen te letten op wat zonnepanelen kosten, maar de kwaliteit van zonnepanelen is in de meeste gevallen nóg belangrijker. Hoe beter de kwaliteit van de zonnepanelen, des te hoger het rendement en des te langer de levensduur. Daarnaast raken zonnepanelen van slechte kwaliteit snel beschadigd of defect.

De prijs 

Naast de kwaliteit van zonnepanelen dien je vooral ook te letten op het prijskaartje. De meest eenvoudige manier om na te gaan in hoeverre de prijs wel voordelig is, is door het vergelijken van meerdere offertes. Zo kan je nagaan wat de verschillende opties zijn en zelf kiezen voor de meest voordelige offerte. 

Aantal zonnepanelen

Je dient goed te letten op het aantal zonnepanelen die je moet kopen. Hierbij dien je vooral te letten op het vermogen van het zonnepanelensysteem, door goed te kijken naar het verbruik van je huishouden. Belangrijk is om een systeem te kiezen met een vermogen die het mogelijk maakt om voldoende stroom op te wekken om in een groot deel van de energiebehoeften van het huishouden te voorzien.

De omvormer

Het is belangrijk om te letten op de omvormer van de zonnepanelen, aangezien de omvormer verantwoordelijk si voor het omzetten van de opgewekte gelijkstroom in wisselstroom. Hierbij dien je niet alleen te letten op de prijs en de kwaliteit van de omvormer, maar ook op de levensduur en de capaciteit. De capaciteit van de omvormer dient goed af te zijn gestemd op het vermogen van de panelen.

Terugleveren

Als je meer energie opwekt dan je kunt verbruiken, dan heb je de mogelijkheid om deze extra stroom weer aan het energienet terug te leveren. Hier krijg je een kleine vergoeding voor terug, aangezien je wordt beschouwd als een kleine energieleverancier. Lees hier meer over de salderingsregeling.

Als je meer wilt weten over wat zonnepanelen kosten, check dan wat de mogelijkheden zijn door eerst professioneel advies in te winnen bij een specialist. Een specialist beschikt over de juiste mate van ervaring om je te helpen met de aanschaf van zonnepanelen.