Je hebt het koopcontract voor je nieuwe huis ondertekend, nu is het wachten tot je de sleutel krijgt. Ik weet het, wachten duurt lang, maar gelukkig heb je in de tussentijd genoeg te doen. Zo begin je alvast met iets heel leuks, namelijk het inrichten van je nieuwe huis. De inrichting van je huis is iets waar je elke dag tegenaan kijkt. Je wilt dan natuurlijk ook dat dit er mooi uit ziet. Lees snel onderstaande tips en creëer jouw droomhuis.

Tip 1: Bepaal je budget

Een huis inrichten is een flinke investering. Bedenk daarom wat je echt nodig hebt en welke dingen je eventueel later kunt aanschaffen. Begin bij het bepalen van je budget met de basis (vloeren, raambekleding, muren, trap, meubels) en bekijk dan wat je overhoudt voor extra’s. Wil je niet te veel geld uitgeven? Bespaar een hoop geld door meubels tweedehands te kopen, bijvoorbeeld op Marktplaats. Ga bijvoorbeeld lekker rondstruinen in de kringloopwinkel of op rommelmarkten. Zo vind je niet alleen een nieuwe inrichting, maar heb je ook een heerlijk dagje uit.

Tip 2: Kies je woonstijl

Een nieuw huis is het perfecte moment om een nieuwe woonstijl te kiezen. Al je mogelijkheden staan nog open. Maak daarom moodboards om te ontdekken wat het best bij jou past. Ben je meer van een klassieke inrichting, of ga je graag mee met de trends? Trends die ik erg leuk vind zijn bijvoorbeeld colorblocking of een exotisch interieur, waarbij je lekker veel kleur gebruikt. Blijf met je inrichting dicht bij jezelf, want jij bent degene die in het huis gaat wonen. Ga daarom voor een interieur waar jij je thuis voelt. Weet je nog niet zeker welke woonstijl bij jou past? Schakel dan een architect in en bepaal samen hoe je jouw huis omtovert in je eigen paleisje.

Tip 3: Maak een 3D interieur ontwerp

Als je je interieur uitzoekt, zie je het totaalplaatje pas als alles in je huis staat. Het is dan natuurlijk vervelend om erachter te komen dat je het toch niet zo goed bij elkaar vindt passen. Gelukkig zijn er op internet verschillende websites en apps waar je een 3D ontwerp maakt van je interieur. Er zitten duizenden afbeeldingen van meubels in deze tools, waardoor je makkelijk kan controleren of je industriële kast past bij het behang dat je uitgezocht hebt.

Tip 4: DIY: Doe het zelf

DIY is  iets waar ik zelf heel blij van word. Oude spullen tover je zo om in prachtige toevoegingen aan je interieur. Zo versier je een kast bijvoorbeeld met paletten, kranten, of wat voor materiaal je maar wilt. Wat ook leuk is, is om objecten een hele nieuwe functie te geven. Maak bijvoorbeeld een salontafel van pallets, of behang je muur met kranten. Je kunt het zo gek niet bedenken. Dus wees lekker creatief en leef je uit!