Als de temperatuur stijgt en het weer mooier weer wordt wil je niets liever dan de hele dag in je tuin zitten. Het is daarom leuk als je tuin helemaal klaar is voor dit mooie weer zodat je gezellig met vrienden en familie kan genieten van het lekkere weer. Een schutting is vaak een groot deel van je tuin alleen is dit vaak een eentonige omheining, In dit artikel geven we meer inspiratie en ideeën om je schutting op te vrolijken.

Schutting wit

Planten op je schutting

Een manier om je schutting een deel van je tuin te laten uitmaken, is door planten te gebruiken. Planten zien er niet alleen mooi uit, maar ruiken ook nog eens heel lekker. Het leuke aan planten is dat je er heel veel mee kan variëren. Wil je graag dat de schutting bij je kleurrijke tuin past? Dan kun je bijvoorbeeld bloemen aan je schutting hangen. Je kan er ook voor kiezen om je gehele schutting te bedekken met klimop planten. Zo is de schutting niet zo zichtbaar meer in de tuin en heb je meer groen in je tuin.

Schutting met bloemen

Een schutting van verschillende materialen

Wil je wel dat de schutting zichtbaar blijft in de tuin? Dan kun je ook nog variëren in de verschillende materialen waar de schutting van is gemaakt. Als je meer van een industriële stijl houdt is het een leuk idee om je schutting van staal te maken. Je tuin krijgt hierdoor ook meteen een stoere uitstraling. Wil je graag een natuurlijke uitstraling in je tuin hebben? Dan is het een leuk idee om de verschillende opties hout en bamboe voor een schutting te bekijken. Door een bepaald soort hout of bamboe kan je tuin al een hele andere uitstraling krijgen.

Schutting metaal

Een ander schutting idee om je tuin op te vrolijken is om tuinposters op te hangen. Je hebt heel veel opties bij het gebruik van tuinposters.Het voordeel hiervan is dat je elke keer weer een andere sfeer in je tuin kan creëren. Je kan een foto ophangen van een  dieren poster  of van een poster van een kunstwerk. Je schutting gaat hierdoor een echt statement worden. Een ander leuk idee is om een afbeelding van een mooi natuurbeeld op te hangen. Je tuin lijkt door het gebruik van een natuurfoto meteen een stuk groter.

Tuin met schutting

Een DIY schutting

Natuurlijk kun je ook gemakkelijk zelf je tuin een make-over geven door creatief te zijn. Probeer eens om fruitkistjes op te hangen aan de schutting. Op deze manier krijg je verschillende vakjes waar je vervolgens planten of kaarsjes in kan zetten. Je kan ook een slinger van lichtjes aan je schutting hangen. Dit is vooral leuk als je ‘s avonds in je tuin zit en hem helemaal ziet oplichten. Je tuin wordt zo meteen een gezellige plek waar je niet meer weg wilt.

Er zijn dus veel verschillenden schutting ideeën om je tuin op te vrolijken. Een schutting bepaald voor een groot deel de sfeer in je tuin en het is dus belangrijk dat deze goed aansluit. Hopelijk heb je genoeg ideeën en inspiratie uit dit artikel gehaald om zelf aan de slag te gaan met het opvrolijken van je tuin.