Het is inmiddels al weer 2019 en de goede voornemens zijn gemaakt, de kans is groot dat de gemaakte voornemens over meer sporten of afvallen gaan. Maar waarom geen goede voornemen maken over schoonmaken, we willen allemaal toch in een schoon huis wonen. Het is niet de leukste taak, maar met deze tips kan iedereen het hele jaar lang een schoon huis hebben.

Een nieuwe start

Voordat je de stofzuiger en de reinigingsproducten uit de kast haalt, is het eerst tijd voor een kleine opruimsessie. Doorzoek je spullen en gooi alles weg wat je niet meer gebruikt, dit geeft naast een opgeruimd gevoel ook extra energie. Zo blijkt uit meerdere onderzoeken dat spullen ons moe maken en helemaal de spullen die we eigenlijk niet gebruiken. Je hoeft niet direct je hele huis af te gaan en alles in één dag op te ruimen. Verdeel de taak over meerdere dagen en zo heb je niet het gevoel dat je uren kwijt bent.

Een onderdeel van je agenda

Nu je alles hebt opgeruimd en je alleen nog maar de spullen hebt die je echt nodig hebt, is het tijd om ook daadwerkelijk te poetsen. Dit is zeker niet de leukste taak, maar hoort er helaas wel bij. Probeer een vast moment in je agenda te kiezen wanneer je jouw huis een schoonmaakbeurt geeft, zo zal je dit minder snel uitstellen en blijft je huis mooi schoon. Door het schoonmaak moment toch wat leuker te maken is het slim om een lekker muziekje op te zetten en er een klein feestje van te maken, zo vliegt de tijd voorbij en heb je binnen de kortste keren je huis helemaal schoon gemaakt.

 

Schoonmaaktips

Neem je tijd ervoor

Wanneer je begint met schoonmaken wil je het liefst zo snel mogelijk klaar zijn, maar wil jij je huis echt schoon hebben dan moet je er de tijd voor nemen. Dit betekent niet dat je urenlang moet schrobben, poetsen etc. maar dat je het op je gemak doet en niet overhaast. Zo weet je zeker dat je alles hebt gehad en dat je niks vergeet. Want wanneer je eenmaal iets vergeet, zal je het niet snel meer oppakken en wordt het ook niet schoon. Zo zijn er ook meerdere makkelijke manieren om bijvoorbeeld je badkamer schoon te houden.

Met deze tips en natuurlijk ook de juiste producten houd jij een schoon huis het gehele jaar door. En niks voelt lekkerder dan vertoeven in door jezelf schoongemaakt huis.