Raam- en deurbeslag behoort misschien tot een van de dingen die je bij het stylen van je woning zou bewaren tot het laatst of zelfs zou vergeten. Dit is zonde aangezien mooi deur- en raambeslag juist een element in je interieur is waarmee je indruk kunt maken! Niet alleen dient een deurklink, wc slot, handgreep of raamuitzetter stevig en functioneel te zijn, maar mooie exemplaren in authentieke stijl zijn ook een lust voor het oog. In dit blog vertellen we je daarom meer over een heel decoratieve manier om je deuren, ramen en meubels af te maken, namelijk door ze van retro jaren dertig deur- en raambeslag te voorzien.

Deur- en raambeslag in jaren dertig stijl

Een deur of raam(kozijn) krijgt een heel andere uitstraling als deze is voorzien van een prachtig deur- of raambeslag. Je kunt hier onder andere op inspelen door in je interieur te werken met retro deur- en raambeslag in jaren dertig stijl. Met de term retro deur- en raambeslag worden nieuwe producten aangeduid met een oude stijl, in dit geval de jaren dertig stijl.

Typisch voor deurklinken in deze stijl is het zogenaamde tonmodel, waarbij de handgreep bolvormig is en de bolling wat minder sterk is bij de uiteindes van de handgreep. Soms worden de handgrepen van retro deur- en raambeslag gemaakt van ebbehout, maar ze bestaan ook in uitvoeringen met bakeliet. Bakelieten handgrepen blijven mooi en zien er niet goedkoop uit. Hierdoor behoudt het retro deurbeslag zijn authentieke look, maar is deze ook duurzaam en kan het eveneens buiten worden geplaatst. Mocht je dus bezig zijn met het opknappen van een tuinschuurtje, dan kun je dit soort retro deurklinken of raamsluiters ook gebruiken om je schuurtje op fraaie wijze af te werken.

Als je van de jaren dertig stijl houdt, kun je dit terug laten komen in meer dan alleen de keuze van je deurklinken. Zo bestaan er ook retro vrij-bezet wc sloten, raamsluitingen, raamuitzetters en deurstoppers in jaren dertig stijl. De stijl kun je dus compleet doorvoeren door bijvoorbeeld je wc deur te voorzien van een mooi gepoedercoat zwart slot met een bezet/vrij hendel-sluiting en een deurklink in dezelfde kleur en stijl.

retro deurbeslag en raambeslag jaren 30

Zwart deur- en raambeslag is helemaal in!

Het is zonde om bij het afwerken van een prachtig jaren dertig huis, het uitzoeken van raam- en deurbeslag af te raffelen. Een strakke deurklink of meubelknop van aluminium op deuren of meubilair in een jaren dertig huis kan afbreuk doen aan de authentieke sfeer van de woning, terwijl deze sfeer er hoogstwaarschijnlijk voor heeft gezorgd dat je in eerste instantie voor de woning viel! In een jaren dertig woning mag passend deur- en raambeslag daarom niet ontbreken.

Bovendien kun je retro jaren dertig deur- en raambeslag ook inzetten om een moderne woning van een authentieke touch te voorzien. Heb je een industrieel interieur? Kijk dan eens naar mat zilveren deurklinken met geborsteld nikkel. Deze zullen stoer staan in je industriële inrichting.

Om het deur- en raambeslag met authentieke stijl te integreren in een modern interieur, kun je bijvoorbeeld voor een geheel zwarte uitvoering van de objecten kiezen. Mat zwart raam- en deurbeslag is helemaal in. De uitstraling van een strak, wit raamkozijn kun je op prettige manier “doorbreken” door het raam van een mat zwarte raamuitzetter en raamsluiting in ouderwetse stijl te voorzien. Ook een witte deur krijgt een andere look als er mooie zwarte retro deurklinken opzitten.

Mocht je nog twijfelen of retro deur- of raambeslag wel bij je interieurstijl past, weet dan dat je bij het uitkiezen van het precieze model retro deurklink vaak ook nog wat kunt inspelen op je huidige interieurstijl. Kies bijvoorbeeld voor een mat zwart, glad model retro deurklink als je een moderne inrichting hebt of ga voor een extra sierlijk model met ribbel als je deurbeslag voor een jaren dertig woning zoekt. Ook bij het uitzoeken van de rozetten kun je hier rekening mee houden: ovale rozetten rondom je deurklinken hebben bijvoorbeeld net een wat andere uitstraling dan ronde rozetten.

mat zwarte retro deurklinken

Retro deurbeslag op de kop tikken

Ben je ook enthousiast (geworden) over deur- en raambeslag in retro jaren dertig stijl? Neem dan eens een kijkje op de site van De Oude Deurklink. Oprichter Arjan Tijmense heeft passie voor retro jaren dertig raam- en deurbeslag. Hij is deze producten zelf gaan ontwikkelen toen hij erachter kwam dat het moeilijk was om mooi retro deurbeslag van hoge kwaliteit te vinden tegen een betaalbare prijs. Bij De Oude Deurklink komen de producten uit eigen mallen. Het is Arjans doel om mensen net zo blij te maken met zijn producten als hij dat is. Hij helpt klanten dan ook graag door hen bijvoorbeeld advies te geven.