Een nieuwe auto is een flinke investering. Dan wil je er dus wel zeker van zijn dat je de juiste beslissing maakt. Maar door het enorme aanbod van vandaag de dag is dat niet zo gemakkelijk meer. Gelukkig kun je het voor jezelf een stuk gemakkelijker maken. Benieuwd waar je allemaal aan moet denken bij het kopen van een nieuwe auto? Met de volgende tips helpen we je graag een beetje op weg.

Auto financieren

Het is misschien niet het leukste om over te denken. Toch is het wel heel belangrijk om over de financiering van de auto na te denken. Hoe wil je deze bekostigen? De meeste mensen doen dit met een combinatie van spaargeld en eventueel geld wat ze terugkrijgen bij het inleveren van hun huidige auto. Echter, er kunnen ook situaties zijn waarin dit niet zo makkelijk gaat. Bijvoorbeeld wanneer de huidige auto onverhoopt total loss is verklaard en er nog te weinig gespaard is.

Er zijn gelukkig ook andere manieren waarop de auto bekostigd kan worden. Geld lenen voor een auto is tegenwoordig best gangbaar. Steeds meer mensen kiezen ervoor om een deel van het geld te lenen. Hierbij is het wel belangrijk om met enkele punten rekening te houden. Zorg er bijvoorbeeld altijd voor dat de looptijd van de lening niet langer is dan de levensduur van de auto. Verwacht je dat je met deze auto niet langer dan vier jaar zult rijden? Zorg er dan ook voor dat de looptijd van de lening niet langer dan vier jaar duurt. Zo voorkom je dat je straks blijft betalen voor iets wat je helemaal niet gebruikt.

Het is in de meeste gevallen ook mogelijk om een deal te sluiten met de autoverkoper. Zij hebben vaak verschillende mogelijkheden om mensen met onvoldoende financiële middelen toch aan een auto te helpen. Goed om te kijken waar zij mee komen, zodat je dit aanbod kunt vergelijken met die van een kredietverstrekker. Zo weet je zeker dat je de voordeligste keuze maakt.

Kijk goed rond

Het is zo verleidelijk om direct voor de eerste de beste goede deal te kiezen. Je hebt nou eenmaal direct de auto van je dromen gevonden. Het is echter verstandig om je blijdschap nog even in te houden en eerst goed rond te kijken. Welke autodealers zijn er nog meer in de omgeving? Waar verkopen ze meer soortgelijke auto’s?

Dit is niet alleen goed voor een betere onderhandelingspositie, maar ook om toch heel bewust een beslissing te maken. Vergeet niet dat een auto hoe dan ook flink wat geld kost. Dan wil je niet achteraf spijt krijgen van je besluit. Soms is het ook zinvol om autodealers buiten de stad te contacteren. Er zijn namelijk ook vaak grote verschillen tussen autodealers in de verschillende regio’s. Zo betaal je in de Randstad misschien veel meer voor dezelfde auto dan net daarbuiten. Het loont zeker om dit eens uit te zoeken.