Niet iedereen die zijn interieur gaat veranderen denkt aan een fatsoenlijk lichtplan. De meeste mensen plaatsen her en der wat lampen, zodra de styling is afgerond. Voor een mooier geheel is het wel verstandig om voor de start te bedenken wat je waar zou willen plaatsen. Zo kun je rekening houden met bijvoorbeeld kunst, maar ook met praktische verlichting voor het lezen van een boek op de bank. Goede verlichting is dus wel degelijk van belang bij het samenstellen van je interieur. 

Denk in mogelijkheden niet in problemen

Het kiezen van de juiste verlichting is voor veel mensen een obstakel. Dit komt doordat men vaak niet weet wat verlichting precies doet in een ruimte. Hierdoor is men bang om een verkeerde keuze te maken. Wanneer je niet weet welk type verlichting je moet kiezen is het goed om hulp te vragen. Dit kan bij een lichtspeciaalzaak of stylist. Deze specialisten kunnen je precies uitleggen wat verlichting doet en welke keuze je moet maken. Een andere mogelijkheid is het kiezen van slimme verlichting. 

Slimme verlichting maakt de styling makkelijker

De technologie blijft zich maar innoveren, zo ook bij verlichting. Tegenwoordig gebeurt het bedienen van slimme lampen met een app op je smartphone. Tevens wordt het veelal geautomatiseerd. Naast dat slimme verlichting het gebruiksgemak verhoogd is het ook prima geschikt om je huis te stylen. Slimme lampen kun je namelijk naar wens dimmen, kleurtinten kiezen en als je echt wilt uitpakken heb je 16 miljoen kleuren tot je beschikking. Allemaal pluspunten wanneer je niet weet welke lamp je moet kiezen. Je kunt namelijk met het plaatsen van slimme verlichting weinig verkeerd doen. Slimme lampen zijn individueel aan te passen. Het is wel verstandig om voor een degelijk verlichtingsmerk te kiezen. Zo heeft Philips jarenlange ervaring in de verlichting en maakt tegenwoordig ook slimme lampen, genaamd Hue. Meer informatie over Hue vind je hier.  

LED is niet meer kil, maar ook decoratief

De eerste led lampen hadden een koud wit licht. Dit is anno 2020 niet meer het geval. De nieuwste generatie led wordt op een andere manier toegepast. Uiteraard nog wel net zo energiezuinig als voorheen. Dit maakt led en zeker slimme led lampen een mooie aanvulling op je interieur. Er zijn tegenwoordig zelfs led lampen beschikbaar met een gloeidraad. Met deze decoratieve lampen heb je vaak aan een snoerpendel al voldoende om je interieur op te fleuren.